Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. DjTommi Opublikowano 20 Listopada 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Witam. Ci, którzy mnie znają wiedzą, że drewniane konstrukcje to nie moja bajka. Ci, którzy mnie nie znają właśnie się o tym dowiedzieli Natomiast dość często bywam na modelarskich spotkaniach szybowników w Republice Czeskiej i tam pewne trendy w modelarstwie od lat są zapoczątkowywane. Od jakiegoś czasu czescy koledzy bawią się modelami szybowców w skali 1:8 i 1:10 holując się za styropianowymi małymi samolotami. Jak twierdzą sprawia im to wielką przyjemność możliwość latania zupełnie innymi skalami niż normalnie. Postanowiłem również przelecieć się taką konstrukcją w skali 1:8 i na tyle mi się to spodobało, że postanowiłem mieć taki model (bez lotu zapoznawczego na pewno bym tego nie kupił). Konstrukcja jest cało drewniana balsowo-sklejkowa i bardzo prosta w montażu. Dodam tylko, że to był mój pierwszy model drewniany w życiu, który sam poskładałem. Oczywiście model od początku do końca zaprojektowany i wykonywany jest w Czechach. Tam koledzy już sobie robią zawody modeli w tej skali. Kilku kolegów już zaraziłem tym projektem i jest szansa, że kilkanaście takich modeli będzie latało w przyszłym sezonie na pewno na śląsku. Poniżej kilka zdjęć z budowy i obraz na konstrukcję modelu. Jest i film z oblotu: 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 To Ty zdolniacha jesteś ???? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Witam, A kto to sprzedaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjTommi Opublikowano 21 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 20 godzin temu, kulfon250 napisał: Witam, A kto to sprzedaje? Ja. Info priv. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Francka Opublikowano 11 Listopada 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 No i stało się zamówienie dla Klubu Modelarskiego "Gwarek" dotarło . Po testach na naszym lotnisku na Wyrach 20 szt zestawów znalazło swoich wykonawców . Zima jest to dobry czas na budowe szybowca i latanie na auli , celem doskonalenia w lataniu. W pudełeczku takie wycinanki . No i do roboty panowie . 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Napisz coś więcej, ile to kosztuje, gdzie to można znaleźć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 12 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Model można kupić tu http://hexemodel.cz/. Ale PW do Tomka , możliwe że jeszcze ma jakiś zestaw. Koszta w okolicach 250-300zł http://hexemodel.cz/KA-4_Rhonlerche/Hexemodel - Ka-4 Rhonlerche II - - material to complete model.pdf 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 7 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Mam pytanie do osób, które latają tym modelem. Czy ze względu na jego delikatność jest możliwość jego elektryfikacji? Nie mam holownika więc taki sposób wyniesienia w powietrze odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjTommi Opublikowano 7 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Można spokojnie zelektryfikować zarówno z silnikiem w dziobie jak i na wierzyczce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 7 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Cześć Tomek, a masz jakieś propozycji napędu do tego malucha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 7 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Oczywiście , że można u nas są dwa elektryki i z wyczepem . Czyli albo na holu , albo sam leci . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi