Krychol RC Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Sprawdzałem na 2 odbiorniku i tak samo sie zachowuje to raczej jest coś w nadajniku uszkodzone ale jak regulator się podłończy to chodzi idealnie więc już nie wiem o co tu chodzi :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Moze jest potencjometr uszkodzony :?: Tom tom opisywał na forum naprawe takiego potencjometru w serwie hs55 i miał podobne przypadki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 A pakiet zasilający odbiornik masz ok? Najlepiej opisz ten problem w nowym wątku (i napisz tam wszystko co wiesz o swoim sprzęcie- nawet to co Ci sie wydaje nieistotne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Krychol RC jaki ten twoj Jamar ma zasieg ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Jaki ma zasięg to zielonego pojęci nie mam a jak potencjometr w serwie może być zepsuty skoro na 1 kanale chodzi idealnie a na 3 wariuje i w dodatlk to nie tylko to jedno serwo tylko wszystkie które podłańczam ale jak podlącze w to miejsce regulator z silnikiem to jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Potencjometr w nadajniku, a nie w serwie może być walnięty. Z tym, że jak mówiłem załóż nowy wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Ta aparaturka to z jakiegos zestawu jest? A probowales pod ten kanal podlaczyc inne servo? Jak na innym serwie to samo bedzie sie dziac to chyba bedzie znaczyc ze masz 'walniety' potencjometr (w nadajniku). Patryk sokol pakiet tu niema chyba nic do rzeczy :roll: (tak mi sie wydaje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 a wiesz co Ci powiem ze powinienes zmienic aparature jesli chcesz latac na spalinkch ta sie do tego niebardzo nadaje (to taka moja rada) najpierw kup nadajnik (nawet uzywany) ten jamar to raczej niepewna firma Mialem ja kiedys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 rafix-jest napisane jak wół że podłanczałem już pare serw i wszystkie sięę zachowują tak samo balcerseb88-aparatury narazie nie zmienię (jak już to na gwiazdkę w przyszym roku)bo nie mam siana Patryk Sokol-jak może być walnięty potencjometr w nadajniku skoro jak podłańczam regulator i silnik to iest ok silnik chodzi poprawnie na ale cóż przemienię narazie potencjometr od innego drążka i sprawdzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Krychol RC- bylo napisane jak wol ale gdy pisalem post z pytaniem ktore wyjasniles w poprzednim poscie ktorego zobaczylem po napisaniu swojego:wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 OK już wszystko z aparaturą ok. Rozkręciłem ją coś tam pomajstrowałem i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 OK już wszystko z aparaturą ok.Rozkręciłem ją coś tam pomajstrowałem i działa. To nie lataj tym radiem spalinka blisko ludzi, domow. Dobre i sprawdzone radio to podstawa bezpiecznego latania i wogole latania, jak sprzet nie jest pewny to szkoda pracy nad modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Jest pewny bo już wiem co tam było. Kabel był przyczaśnięty do płytki a lut na płytce go przebił i było zwarcie teraz jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 to bylo tak zlozone fabrycznie czy ktos juz przy niej grzebal?? dziwne zeby takie uszkodzenie sie pojawilo przy zwyklym uzytkowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Od czego mam zacząć budowę kadłuba i co gdzie i jak wyciąć??? Może już ktoś budował ten samolocik to będzie wiedział jaki mi pomuc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 nie widzialem planow, ale pierw trzeba by wregi wyciac i boczki kadluba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Wiem że wręgi i boki kadłuba ale po jakiej lini bo ich jest tyle że o BOŻE!!! Tu są plany: http://www.profili2.com/eng/default.htm I tam w okienko By name fpisać FALCON 25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 musisz troche posiedziec, popatrzec, pomyslec i rozczytac plany, jak masz rzut boku kadluba porownaj go z widokami przekrojow. Na rzucie bocznym, dwie skrajne linie to balsa od gory i od dolu, one ida na zaklad na boczek. Jak masz skrajne 3 linie na rzucie bocznym, to druga rysuje ksztalt boczku, trzecia zakresla kontur podloznicy. Zanim zaczniesz cos wycinac przeanalizuj wszysto z 10 razy zeby wszystko bylo jasne i zebys wiedzial co i jak jest zrobione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Witam wracam po tak długim czasie na forum ponieważ nie miałem czasu ale lepiej od razu przejdźmy do tematu. Wreszcie mam jakieś pieniądze i chciałbym rozpocząć budowę tego modelu i mam pytanie co kupić w modelarskim do jego budowy? Link do planów podałem wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Witam właśnie byłem w sklepie modelarskim i kupiłem: -3x balsa 100cm x 10 cm x 3mm STANDARD -4x balsa listewka 5x5mm -1x balsa 6mm STANDARD -przy okazji kupiłem dodatkowo 2 śmigiełka do P-92 Sklejki nie kupiłem ponieważ nie było takiej jaką potrzebowałem ale mam już dawcę organów (dawcę sklejki) skrzynki po cytrusach. A przy okazji dowiedziałem się dokładnie od czego i jak zacząć budowę modelu oraz jak dokładnie go zbudować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.