lazlo Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Czy moge taką ładowarką ładować ten pakiet? Odcioł bym tą wtyczke i zrobił na taką jaka powinna być tylko chodzi mi czy się nadaje? I czy ktoś wie jak na kablach jest oznaczony + i - ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Niestety ta ładowarka się nie nadaje,ma za niskie napięcie na wyjściu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 To jest zasilacz, a nie ładowarka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Witam , napiszę tutaj by nietworzyć nowego postu. Czy taką ładowarką mogę zasilać pakiet fullymax 2200mAh , 25C ? Pytam bo słyszałem że może być za słaba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Pytam bo słyszałem że może być za słaba. A gdzie to słyszałeś ? Najwyżej poładujesz ciut dłużej ....... ps. zasilić to zasila zasilacz a ładowarka jak już to ładuje .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Twój zasilacz się nadaje do takiego pakietu. Jednak zamiast ciąć wtyczki polutuj sobie dodatkowy kabelek z wtyczkami łączącymi odpowiednio pakiet i zasilacz. Zakup sobie na miernik za 5-10zł [np. na allegro] i bedziesz wtedy miał pewność że plus to plus To zapewne już wiesz. Teraz do li-pol Co do ładowarki z linku to za ~ 30-40zł masz podobną łądowarkę od e-sky. Ja na twoim miejscu zakupiłbym coś pokroju Turnigy 6 czyli ładowarka procesorowa z wbudowanym balancerem [ok. 200zł] tyle że ładuje już wszystko wliczając ni-mh itd. jednak musisz do niej załatwić sobie zasilacz [np. przeróbke z PC - opis na forum] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 A inna sprawa bo teraz trzeba by było do niej zasilacz i tu kłopot . Mam zasilacz max power px 300 (300W) od starego kompa , i pisze na nim : +12, 15A . 1.Czy nie będzie on do tej ładowarki za mocny ? (aż 15A :!: ) 2.Nie wiem gdzie on ma to 12V! Podłączam go do sieci i włączam na ON . Wychodzi z niego duużo kabli - złącze do płyty , dysku itp. Gdy sprawdzam napięcie to daje ~5V. Jak zrobić by dawała to swoje +12V i jak to podłączyć ?(które to plus i minus ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Żółty i czarny =12V czarny i czerwony= 5V pomarańczowy i czarny = 3V 12A nie będzie za dużo ładowarka weźmie ile potrzebuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Zasilacza do accucell-6 nie musisz przerabiać, zwłaszcza, że pewnie na początku nie będziesz używać 100% jej mocy. Ja zasilam ją z zasilacza nie wyjętego z komputera. Odpinam zasilanie dysków, napędów i podpinam się pod luźną wtyczkę. Żółty to +12, czarny to masa. Poczytaj tematy o przeróbce zasilaczy-wszystko zostało już napisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo83 Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 A czy da się wykorzystać do takiej ładowarki zasilacz od laptopa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Jakie napięcie daje zasilacz? Co napisane w specyfikacji ładowarki? Pasuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo83 Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Chodzi mi o taki zasilacz http://www.allegro.pl/item789686572_nowy_zasilacz_ibm_lenovo_16v_4_5a_gwarancja_fvat.html do takiej ładowarki http://www.allegro.pl/item803327038_ladowarka_li_po_z_balanserem_hit_za_mini_cene.html. Zasilacz daje 16v więc wydaje mi się że będzie ok. , ale wole się upewnić. Co myślicie o tej ładowarce? Czy wtyk od tego zasilacza będzie pasował do gniazda w ładowarce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Drugi link nie działa. Jeśli ładowarka dopuszcza na wejściu napięcie 16V, to będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo83 Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 teraz powinien działać. http://www.allegro.pl/item803327038_ladowarka_li_po_z_balanserem_hit_za_mini_cene.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 na Twoim miejscu zapomniał bym o takiej ładowarce ."coś " podobnego mielismy w modelarni .Ładowało pakiet przysłowiowy tydzień .Uwiązaliśmy ją na kawałku sznurka i...... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Tak jak Szczepan pisze - szkoda kasy - dokupisz pakiety w przyszlosci i Cie szlag trafi podczas ladowania. Mialem 2 i rozdalem - jeden z kolegow co to go dostal - kupil co innego po kilkunastu dniach bo mu szkoda czasu bylo. ps. Jakby co to mam imaxa 6 do sprzedania - wiecej info znajdziesz w gieldzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.