zuzia2013 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Na początku mojej przygody z modelarstwem rc zakupiłem z drugiej ręki aparaturę Hitec Flash System X wraz z odbiornikiem Fr Sky D6FR. Aparatura i odbiornik były sprawne. Potem kupiłem inną aparaturę i Hitec poszedł do szafy. Niedawno powróciłem do Hiteca ale nie mogę nawiązać połączenia z odbiornikiem. Lampka w odbiorniku pali się przerywanym czerwonym światełkiem. Próbowałem ponownie zbindować odbiornik z nadajnikiem. Bez rezultatu. O co chodzi. Odbiornik niesprawny czy aparatura niesprawna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdl Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Adamie a ty w tym Hitec-u masz zamontowany moduł FrSky? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzia2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 No właśnie. Kupiłem z drugiej ręki Ease Glidera wraz z tym nadajnikiem Hitec, gdy model przestał reagować na nadajnik to właśnie z modelu wyciągnąłem ten odbiornik FrySky. Byłem zdziwiony, że nie jest to odbiornik hiteca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdl Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zrób proszę foto tyłu nadajnika z modułem i wrzuć w załączniku, no chyba że tam jest włożony do środka moduł DHT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzia2013 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 To jest ten nadajnik i odbiornik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdl Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Wygląda na to że jest zainstalowany jakiś moduł wewnątrz. prawdopodobnie DHT (widać diodę i przycisk od bindowania). Masz tu instrukcję bindowania z takim modułem może się przyda. FrSky_DxT_PL_v1.1.pdf FrSky_DHT_modul_um.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzia2013 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Bardzo dziękuję za instrukcję bindowania. Postępowałem zgodnie z instrukcją jednak w dalszym ciągu bez rezultatu. Na nadajniku dioda świeci się światłem czerwonym ciągłym, po naciśnięci przycisku cały czas świeci się czerwonym światłem ciągłym, nie miga. W odbiorniku natomiast dioda miga czerwonym światłem a po naciśnięci przycisku dalej miga czerwonym światłem. Jednym słowem nadajnik i odbiornik udali się na emeryturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdl Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 A pamiętałeś żeby nadajnik i odbiornik włączać z już przytrzymanym przyciskiem bindowania a nie naciskać go dopiero po zasileniu? Potem jeszcze wyłączyć obydwa (nad/odb) i dopiero ponownie załączyć. FrSky_D6FR_um.pdf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi