Skocz do zawartości

śruby do mocowania skrzydeł

Mateusz17bl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Czy śruby nylonowe 4mm utrzymają skrzydła w modelu akrobata o rozpiętości 150cm? :lol: chodzi mi o zastosowanie 2śrub od strony natarcia skrzydła i 2 na spływie.model to dolnopłatowiec. :D chciałbym zastosować śruby 4mm a .nie grubsze bo takie akurat posiadam

Opublikowano

Powinny. Możesz też zastosować techniki łączone, czyli skrzydło mocowane na kołki wchodzace w gniazda, a śruby jedynie je blokują w odpowiedniej pozycji. Widziałem takie rozwiązanie w kilku modelach makiet.

Opublikowano

Nie ma raczej znaczenia, że to model na 7,5cm. W tym miejscu raczej nie występują takie siły by wyrwało mocowanie. W moim Vicomcie o rozp prawie 170cm , wadze 2,8kg( 3,2kg w wersji pływakowej ) napędzany był własnie 7,5cm oS a potem 10cm ASP FS. Zamocowanie płata miałem w sposób zbliżony do podanego przez madriana

Opublikowano

Nie zgubisz nawet na dwóch. "Nylony" w końcu stosujesz po to by w czasie kreta śruba została scięta nie uszkadzając skrzydła. Im więcej śrub tym większa jest siła potrzebna do ich ścięcia.

Opublikowano
Nie zgubisz nawet na dwóch. "Nylony" w końcu stosujesz po to by w czasie kreta śruba została scięta nie uszkadzając skrzydła. Im więcej śrub tym większa jest siła potrzebna do ich ścięcia.

Święte słowa, Fokker.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.