losko_rafal Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Czołem modelarze. Powoli zaczynam myśleć o nowym nadajniku. Multiplex 3010 póki co służy już lat 18. Nie to żeby był zły czy coś, ale powoli już się wyeksploatowuje to znaczy, już jeden potencjometr w drążku wymieniłem, powoli zaczynają padać następne, także luzy na gimbalach drążków się pojawiły. Mam na oku coś od Frsky może horus, może tandem. I moje pytanie brzmi. Czy da się na Frsky latać normalnie pulpitowo za pomocą czterech palców nie tylko kciuków? Wiadomo, że się da, ale chodzi mi też o komfort taki jaki mam w 3010, tu wszystko mam daleko od siebie i nawet jak przypadkowo polecą palce za daleko to i tak jakiegoś tam przełącznika nie kliknę. Nie wiem jak to wygląda w horus lub w nowym tandemie. Czy moje cztery paluchy nie będą przeszkadzać przełącznikom? Proszę o opinie tych, którzy posiadają horusy lub tandemy i latają pulpitowo. Chyba że coś innego ciekawego zaproponujecie co ma w miarę tanie odbiorniki i dobry link. Pozdrawiam RŁ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Ja powoli przesiadam się z MPX Royal Evo na Horusa X12S. Tu i tu pulpit. Ani w jednym ani w drugim nadajniku jakoś nie wyobrażam sobie, żebym mógł coś przez przypadek przełączyć z powodu bliskości drążków i przełączników. Wręcz przeciwnie uważam to za plus. Tyle tylko, że ja mam raczej małe dłonie i palce. Jak ktoś ma wielkie dłonie i palce może być inaczej. Spróbuj poszukać kogoś z takim nadajnikiem i się przymierzyć. To chyba jedyna metoda, bo każdy jest nieco inny i inaczej pewne rzeczy odbiera. Czyjeś opinie raczej tu niewiele pomogą. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Witaj. Komfort będziesz miał przy każdym nadajniku do którego się przyzwyczaisz. W przypadku Horusa dostęp do przełączników będzie raczej utrudniony, do sliderów niemożliwy. Ja korzystam tylko z czterech. Jak potrzeba więcej (do fpv) biorę x9e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losko_rafal Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Dziękuję za odpowiedzi. Chyba pójdę po nowego Tandema, fakt węższy o jakieś 2 centymetry od horusa. Dla mnie modele to tylko akrobatki, więc za dużo jakiś funkcji nie potrzebuję. Co mi potrzebne do latania na przełącznikach to d/r i zegarki, od czasu do czasu jakiś kanał i ewentualne gaszenie silnika spalinowego. Zależy mi najbardziej na ergonomii ale jak mówicie że okej to też nie widzę problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi