Arkos Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Dokładam filmik z dwoma pełnymi lotami ... DLG "Pinezka" dwa pełne loty - YouTube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Super modelik wyszedł i lata zacnie. Pogratulować udanej konstrukcji i napęd ogona też sprytny ma maksa. Też by mi się taki przydał na zbocze gdy wieje 1-2m/s bo moje latają dopiero od 4m/s. Choć wiem że jego żywioł to dlg. Mi sie podoba też w nim jego wymiar bo 1,5m za duży , a taki bierzesz do fury w całości czy na rower , wyciągasz i po 30sek od wyjecia jesteś w powietrzu. Dla mnie to ogromna zaleta i dlatego tak lubię swoje zuni 1,2m a dla niego spora konkurencja ;-) Ile taki płacik będzie kosztował coś już wiadomo? Ile ma powierzchni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Też by mi się taki przydał na zbocze gdy wieje 1-2m/s bo moje latają dopiero od 4m/s kurcze z tego co kojarze (z forum) to ma Pan modeliki właśnie podchodzące pod DLG i tego pokroju, potrzebują one aż takiego wiatru? takie modele czy takie zbocze słabe? u nas spokojnie na większości zboczy lata się od 2m/s modelami powyżej 2kg i to głównie modele F3F, więc nie jakieś thermiki ... nawet makietami powyżej 5kg przy takim wietrze da się często zabrać i wozić się do woli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Nie trzeba mi panować. Dla mnie każdy z tego forum jest moim Kolegom (mam nadziej że nikogo nie uraziłem bo nie chodzi mi o kolegę z piaskownicy tylko o brać modelarską) i proszę się tak zwracać przynajmniej do mnie. Otóż moje zuni dlg waży już 360g i ma obc. 24g/dm2. Profil jest tak zmasakrowany klejeniem, że jego właściwości sporo odbiegają od oryginału i dlatego lata od 4m/s ;-) Zgodzę się , że laminatowy model f3f za 1000e może latać przy 2m/s bo sam to widziałem na klifie. Na klifie jednak jest tak ładny wydmuch że latało też moje zuni przy 2m/s. Ja mam u siebie górki od 20m do 60m i nie ma stałego wiatru i podejrzewam że tu i rasowe f3f by nie dało rady przy 2m/s. Dlatego przy takim wietrze na takim zboczu jak mam ratuje sytuację małe obc. powierzchni , a tak modelik jak powyżej 1,3m to właśnie moje marzenie na lekki wiaterek bo dało by rade na 100%. W górach panują inne warunki , noszenia są mocniejsze i duszenia też. U nas jest inaczej i rzucając nawet f3f przy 2m/s masz jak w banku, że idziesz po model na dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 no tak, w modelach z formy rewelacyjne jest to, że profil jest rewelacyjny gdyby tak mieć model o rozpiętości 1.8m a doskonałości laminatowej F3-jotki 3.3m :faja: idealne na małe zbocza i słabe warunki... dodatkowo można wysoko rzucić i bawić się i bawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.