diem Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 A ... jeszcze co warto obejrzeć, to sprzęt OVISLINK. Równie rewelacyjny !!!! z 30 "mydelniczek" w sieci - wszystkie juz wymienione, tez sie zaczely wieszac hyhyhy. Zostaly 3 sztuki bodajze ktore tez pojda do wymiany. Proponuje potestowac routerboarda mikrotika (chocby najtanszego) z licencja lvl4 jak juz ktos chce 300zl wydac. Jedyna roznica to trzeba posiadac troszke wieksza wiedze jesli chodzi o sieci. Roznica mozliwosci i niezawodnosci w stosunku do takich plastikowych routerow kolosalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 ja mam na hali magazynowej po pow. 105x30m 3 szt. AP PROXIM oricono AP600 i 6 anten. pokrycie w 99,9% naturalnie wszystko działa na roaming-u. Trzba zaznaczyć ze jest to magazyn wysokiego składu gdzie metalowe regały mają po 10m wyskosci. swego czasu również zastanawiałem się nad microtikiem ale po co wymieniać jak działą juz ok 5 lat bezproblemowo. widać każdy z nas ma swój typ ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 piszac o linksysie jak najsensowniejszym wyborze mialem na mysli: 1. zastosowanie domowe 2. sensowny firmware D-link tez by uszedl ale po co jak jest Cisco/Linksys? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Ja mowie o zastosowaniu "masowym", nie domowym czy tez biurowym Jednak dla tych ktorzy lubia przebierac w milionach opcji to mikrotik bedzie ladna zabawką (to po prostu system stworzony typowo pod lan/wifi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Jak rozmawiacie o routerach to mam pytanie co sądzicie o: Linksys WAG160N Wireless-N ADSL2+ lub Belkin Vision N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 imo do domu to jakis stary wrt54 + zmiana softu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Imo do domu to starcza tp-link za 80zl (ostatnio byla promocja w selgrosie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Potwierdzam. TP-Link działa, gra i buczy. Tani jak barszcz. A jak ktoś chce D-Linka w Makro są za niecałą stówkę. To mówiłem ja, handlujący nimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ze względu na odległość podłączyli mi broadband z BT. Do TP mam za daleko. Wcześniej miałem broadband z kablówki. Ale reklama była piękna a obsługa do d... . Mieli coś w rodzaju "błękitnej lini" i customer service w ....Indiach? czy coś takiego. No to sobie pogadaliśmy. Facet chyba podczas rozmowy w nosie dłubał i z tym jego akcentem to wymiękłem. Czekałem tylko jak się kontrakt skończy i wróciłem do BT. Od nowego dostawcy dostałem router pod nazwą która mało co mówi- Home Hub 2N. I chyba ma coś z oprogramowaniem. Jak wyczuje vistę to ściąga jak ślimak. Mam stary Linksys wag354g i ten działa szybciej niż nowy z prędkością N. I jako że byłem zdesperowany postanowiłem kupić coś nowego i wybrałem Linksys wag160n. Jutro będzie testowany. Jak będzie wolny wróci do sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 z racji swojego wieku pewnie nie szłyszałeś co routerach CiCSO lub NORTEL, 3COM . D-link to firma z dolnej płóki dostępna dla każdego gdyż koszyuje 100-300zł a ceny Cicsco zaczyają się od ok 1500 aż do ok. 50.0000 PLN :shock: faktycznie nie spotkałem się z tymi firmami. Miałem kiedyś telefon Nortel xD ale to już inna sprawa. Ale nie sądzę, żeby ktoś kupował router za powyżej 500zł do domu, bo nie ma takiej potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Podlaczylem Linksys wag160n i tu jest pytanie dlaczego vista widzi go podwojnie ? W czasie pracy widac router pojedynczo a czasem podwojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 a co rozumiesz przez pojęcie pojedyńczo czy podwójnie !? LAN czy WiFi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Dwa razy widziałem w WiFi. Ale się poprawił i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.