labo Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Cześć, Mam wieloletnią przerwę w lataniu i powoli myślę o reaktywacji. Mam Hitec Optic 6 z modułem 35MHz i FlySky FS-TH9x z modułem XJT. Używałem tej drugiej i mam garść odbiorników FrSky serii "X". Niestety FlySky padła i zostałem bez nadajnika. Najchętniej bym kupił moduł XJT do Optic 6, ale takiego nie ma. Czy warto kupować jakiś moduł typu "Futaba" i odbiorniki w celu reanimacji Optica (jak tak, to co kupić?), czy lepiej odpuścić sobie tego Optic 6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdl Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Jak koniecznie chcesz tego Optic 6 to wsadź do środka moduł XHT, on jest do aparatur bez zatoki taki DYI, i będziesz mógł nadal korzystać z odbiorników FrSky. Link z filmikiem: https://youtu.be/0DGanGxAB7Q Filmik dotyczy modułu Corona ale z XHT praktycznie będzie tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Skontaktuj się ze mną na wiadomości prywatnej. Może uratujemy 9x a może zrobimy coś jeszcze fajniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 21 godzin temu, d2f napisał: Skontaktuj się ze mną na wiadomości prywatnej. Może uratujemy 9x a może zrobimy coś jeszcze fajniejszego. Ciekawe co jeszcze zrobisz fajnego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Ciekawe co jeszcze zrobisz fajnego ?Fajne jest np zrobienie moda na 9x z podświetleniem, z wgraniem softu er9x lub opentx., uruchomienie telemetrii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Gdzieś mam płytkę i procek i masz wypas Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 8 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 A nawet gdzieś jest gadaczka Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labo Opublikowano 8 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 20 godzin temu, Marek_Spy napisał: Gdzieś mam płytkę i procek i masz wypas Ale o czym mówisz? Znalazłem, że były kiedyś moduły multiprotocol, ale do Futaby są już niedostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdl Opublikowano 8 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Pisałeś że masz kilka odbiorników FrSky serii X i chcesz je wykorzystać a nie ma XJT do Hiteca. Tak jak wyżej napisałem XHT jest modułem do wbudowania do środka nadajnika do praktycznie każdego radia z PPM. Z tym modułem możesz sobie przerobić na nadajnik zgodny z FrSky nawet muzealnego Simpropa, Webrę czy Krafta a nie tylko Hiteca czy Futabę. Odbiorniki FrSky są zdecydowanie tańsze niż Futaby, tak więc jest to też rozwiązanie ekonomiczne, te odbiorniki już masz, a przylutować 3 przewody na gnieździe uczeń/trener to też nie wielka robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi