marcini59 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Dziękuje Panie Pawle Praus na zwrócenie uwagi odnośnie przepisów, informuję iż to co tworzę jest tylko na mój osobisty użytek i nie wprowadzam ich do obrotu oraz nikogo nie namawiam do powielania moich konstrukcji modelarskich, prezentuje to jako ciekawostkę. Zastanawia mnie jedynie to czy kupując boiler firmy SAITO sprzedawany w naszych sklepach modelarskich to też podlega pod UDT , chyba nie ? z tego co udało mi się znaleźć to - Uproszczony dozór techniczny Kotły parowe karłowate max 5L o PD > 0,5 bara, w których nośnikiem ciepła jest woda, urządzenie podlega pod formę dozoru technicznego uproszczonego inspektorzy w toku eksploatacji tego urządzenia nie wykonują badań technicznych. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Kociołek Herona też by pewnie UDT nie przeszedł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. marcini59 Opublikowano 1 Maja 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Jakiś czas temu uruchomiłem kolejny projekt małego kociołka, będzie on miał zastosowanie w małym modelu kutra max długość 50 cm. Poniżej filmik z pracy kociołka, czas pracy około 7-9 min. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Marcin , toć to takie małe cudo ! Gratuluję uruchomienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Ile ta cala instalacja waży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi