jacekplacek Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 W module wcz w Tg9x są dwie płytki połączone w taki nie do końca sztywny sposób, czy to są dwa różne urządzenia (a tak to jakie maja funkcje) i czy to jest rozłączne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Możesz dać fotkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Ta płytka z procesorami to jest moduł 2,4GHz. Ta wieksza płytka jest do dopasowana do obudowy i na niej jest gniazdo , przycisk bindowania i stabilizator +5V zasilający moduł w.cz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 a czy to jest rozłączne, tz. czy sa połaczone na wtyczke i gniazdko, czy polutowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Polutowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 W zaszłym roku mając taki zestaw przerobiłem na 2.4GHz taką apkę (nieco egotyczna, 27MHz w modulacji FM, o takich tylko czytałem nigdy nie widziałem na żywo) dorabiając nową płytkę obsługującą przełącznik 3 kanału, przełącznik bindowania, stabilizator napięcia zasilającego moduł TX z kawałka laminatu z odzysku. Nowa płytka siedzi w miejscu starego, analogowego, modułu nadawczego. Przełącznik bindowania ukryty jest w gnieździe w które wkładało się kwarc. Płytka może nie wygląda ale działa. aparatura działa jak złoto, ma bardzo fajny komputer i dobrze leży w ręku. Oczywiście dostała też zasilanie Lijon 3s1p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 O super ale nie myjesz po lutowaniu ? Druk śrubokrętowy zacny bo szybko o prosto. No i masz pistoletową darmo Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 21 minut temu, Marek_Spy napisał: O super ale nie myjesz po lutowaniu ? Po zwykłym tinolu albo kalafonii nie. Po paście lutowniczej albo kwasie tak. 22 minuty temu, Marek_Spy napisał: Druk śrubokrętowy zacny bo szybko o prosto. akurat tarczą na dremelu. 26 minut temu, Marek_Spy napisał: No i masz pistoletową darmo Darmo jak darmo... dałem za apkę całe 9 gbp razem z wysyłką w jukeju. Moduł miałem z jakiegoś bulkowego zakupu z forum a odbiornik w gratisie z jakimś modelem samochodu. Odbiorniki dodatkowe brałem u Chińczyka po 35 pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 No ale jeżeli soft zacny to ile by taka kosztowała a i satysfakcja a to już niewymienne. W końcu jesteśmy jako modelarze dość ciekawymi przypadkami bo wydajemy kasę coś tam budujemy a potem rozbijamy..... Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi