rallyman Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Pierwszy model, pierwszy raz w powietrzu udało się !. Brak uszkodzeń. Dwa starty (pomoc od kolegi Marka i Apathora) i dwa lądowania, w tym raz lekko wbiłem silnik w zaspę śniegu. Wrażenia - rewelacja, model bardzo przewidywalny, super na pierwszy lot. Trochę nerwowo machałem kijkami i easy robił czasem dziwne ewolucje. Na tuningowanym motorku (400W) juz przy połowie gazu idzie 45 stopni do góry i trzeba ostro korygować wysokością. Jeszcze wytrymować na spokojnie i ćwiczyć ćwiczyć . Nie używałem kierunku żeby nie zawracać sobie głowy jeszcze jednym drągiem i wcale nie widziałem potrzeby jego użycia. Polecam zielonym w temacie jako zestaw startowy w RC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Easy Gliderow jak mrowkow, nic tylko pogratulowac pierwszego lotu. Teraz tylko troche pocwicz a w lato na zbocze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Ten kołpak wynika ze zbyt lekkiego przodu i problemu z wyważeniem, czy tak bo fajnie wygląda :?: :wink: Jaka waga wyszła gotowego do lotu :?: No i oczywiście GRATULUJE oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Mam identyczny kolpak chyba, 45mm bodajze, ciezko wiekszy dostac a EG Pro ma ogromny dziub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Chodzi mi o to że jest aluminiowy :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Gratuluje oblotu ja niestety nie dotarlem na lotnisko bo okazalo sie, jak rano Apathor dal znac ze jedzie latac, ze mam akumy w stanie zimowania :/ pewnie nastepnym razem wezme mojego EG i polatamy razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 To moze jakis zlot EG zrobimy? U mnie, lacznie z moim 3 na lotnisku lataja :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 no to kwestia tylko czestotliwosci i jedziemy kamerzyste by trzeba i mozna sie pobawic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apathor Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 rallyman to twardziel. Walczył do końca... prądu w pakiecie ale sobie poradził i to się liczy. Swoją drogą, ciekawie się patrzy na gościa, który leci pierwszy raz. Jakoś tak nasuwa się pytanie: ja też kiedyś takie kwiatki kręciłem??? nieeee... niemożliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 To moze jakis zlot EG zrobimy? U mnie, lacznie z moim 3 na lotnisku lataja :D:D Chyba sobie znow EG kupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Moj EG też dziś majestatycznie sunal po niebie. Pogoda wyśmienita. Troche pozno sie zebralem ale lipole sie ladowaly. Ostatnie ladowanie bylo już na czuja bo model ledwo widoczny z racji zmroku ale się udało :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rallyman Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Dzięki za gratulacje . Co do kołpaka to tak jak pisze diem nie mogłem odszukać (w lokalnych sklepach) coś większego czyli do egp jest 55mm a ja mam 45mm, ale wcale nie wydaje się ciężki. Co do masy startowej to niestety nie mam dokładnej wagi ale do zestawu oryginalnego dodane dedykowane serwa hitec, pakiet 3S 2,5 Ah 180g, motorek 400W 80g, reg 20g no i kołpak, śmigło i oczywiście odbiorniki. Świetnie sie go wyważa przesuwając pakiet w kadłubie Taki zlot heeh fajna sprawa ale ja jeszcze za siebie w powietrzu nie odpowiadam chwilami lot wygląda jak by mnie ktoś zestrzelił ;D A właśnie, wiecie gdzie można zassać model eg do symulatora RealFlight G4 :?: jakoś nie moge trafić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 moze taki zlot? Co do kanalow to ja na 2.4 latam wiec raczej nie bedzie problemu z mojej strony. W sezonie mam zamiar troche i tak pozwiedzac i popstrykac fotki wiec mysle ze i w Katowicach i w Rudzie mozemy polatac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rallyman Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Ja też 2,4. To było by coś - filmik z lecących np. czterech eg w jakiejś formacji :rotfl: pewnie trudne do zrealizowania ale pięknie by to wyglądało Diem gdzie latacie w Rudzie :?: możesz podać koordynaty gps'a :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 http://www.knifeedge.com/forums/downloads.php? Na tej stronie gdzieś i ja zassałem dla siebie. Ale nie mogę teraz znaleźć, może panu się poszczęści. Ja popatrzę czy jeszcze nie mam na PC tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart_007 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Panowie - jaka u was pogoda, że sobie tak swobodnie latacie ? Ja mam na termometrze -4 i nawet nie myślę o ładowaniu lipoli. W ogóle mam wrażenie że EG to od samego zimna by strzelił na pół... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rallyman Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Żle nie było jakieś 3 na plusie a elapor cały czas był elastyczny i nie twardniał od zimna. Zresztą by mnie poskręcało jak bym musiał czekać wiosny z oblotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.