chaosmaker Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Cześć Chciałbym zmienić w aparaturze (Horus x12) przełącznik faz, z obrotowego na przyciski - podobnie jak jest np. w Radiomaster - gdzieś już widziałem taką przeróbkę ale pomimo starań , nie mogę ponownie namierzyć - czyli kto widział kto wie ? Pozdr. P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Markiton Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Jak miałem Horusa X-12 to fazy ustawiałem na trójpozycyjnych. Żeby nie pomylić i nie kombinować..... Na obrotowym - to bym się nie odważył, na przyciskach - jak tu patrzeć na model i palcami liczyć, który przycisk ? Nie wiem do czego to potrzebujesz. Być może istnieje jakieś uzasadnienie takiego wyboru, ale uwierz - prostota i jednoznaczność przekłada się wprost proporcjonalnie na niezawodność. - Jurek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 5 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Kiedyś na HK były takie elektroniczne przełączniki. Podpina się to zamiast przełącznika 3 pozycyjnego lub potencjometru. Moduł ma gniazdo 3 pinowe +V , GND i sygnał. W załączniku instrukcja tego modułu. flight mode.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi