Daniel1978 Opublikowano 9 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Dzień dobry. Kupiłem od kolegi model Whispera model wyposażony w ubec nigdy nie miałem z tym do czynienia jak to podłącząć mam odbiornik Spektrum. Próbowałem do kanału gaz i AUX3 regulator cały czas wydaje sygnały beep,beep itd. Postępując z instrukcją regulatora Hobby King 60A, nie chce wejść wy tryb programowania. Kolega Whisperem latał na aparaturze Graupnera. Więc to chyba ja coś nie potrafię. Może ktoś pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 9 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Kabelek z UBECA wpinasz w dowolny kanał aby zasilić odbiornik i serwa. kabelek z regulatora pod kanał GAZU. Kanał ustaw na + - 100% i normal nie revers drążek gazu na siebie i zobacz czy po kilku piknięciach zacznie działać. Generalnie silniki pikają gdy regulator po załączeniu nie dostaje odpowiednich impulsów. Może trzeba też zrobić kalibrację drążka GAZU. Te naklejone karteczki "silnik i zasilanie" są chyba na odwrót bo ta wtyczka z wypiętym przewodem +5V jest chyba z regla i powinien być opis silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 9 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Dziękuję za pomoc. Wszystko już działa jak odbierałem model to zaglądaliśmy się i odwrotnie naklejki się "naklejili". Teraz tylko radocha z latania?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi