Daniel1978 Opublikowano 9 Października 2021 Opublikowano 9 Października 2021 Dzień dobry. Kupiłem od kolegi model Whispera model wyposażony w ubec nigdy nie miałem z tym do czynienia jak to podłącząć mam odbiornik Spektrum. Próbowałem do kanału gaz i AUX3 regulator cały czas wydaje sygnały beep,beep itd. Postępując z instrukcją regulatora Hobby King 60A, nie chce wejść wy tryb programowania. Kolega Whisperem latał na aparaturze Graupnera. Więc to chyba ja coś nie potrafię. Może ktoś pomoże.
Bodzioch Opublikowano 9 Października 2021 Opublikowano 9 Października 2021 Kabelek z UBECA wpinasz w dowolny kanał aby zasilić odbiornik i serwa. kabelek z regulatora pod kanał GAZU. Kanał ustaw na + - 100% i normal nie revers drążek gazu na siebie i zobacz czy po kilku piknięciach zacznie działać. Generalnie silniki pikają gdy regulator po załączeniu nie dostaje odpowiednich impulsów. Może trzeba też zrobić kalibrację drążka GAZU. Te naklejone karteczki "silnik i zasilanie" są chyba na odwrót bo ta wtyczka z wypiętym przewodem +5V jest chyba z regla i powinien być opis silnik.
Daniel1978 Opublikowano 9 Października 2021 Autor Opublikowano 9 Października 2021 Dziękuję za pomoc. Wszystko już działa jak odbierałem model to zaglądaliśmy się i odwrotnie naklejki się "naklejili". Teraz tylko radocha z latania?.
Rekomendowane odpowiedzi