malinn Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam Jak w temacie , chciałbym zrobić jakieś mini zawody na zboczu w stylu f3f. Zawody mają mieć charakter całkowicie towarzyski. Chodzi mi bardziej by się spotkać , pogadać niż zawzięcie rywalizować - choć i to może być całkiem fajne. W okolicy mamy 4 idealne zbocza na takie zawody: - UNISŁAW - na wiatr PN-ZACH. - dobre latanie od wiatru 6m/s - STRZELCE DOLNE - na PD- WSCH. - dobre latanie od wiatru 6m/s - STAROGRÓD - ZACHODNI - śmiganie od 4m/s - TOPOLNO - WSCHODNI latanie od 6m/s Każde powyższe zbocze jest opisane w wątku szybowce - miejsca do latania. Z Bydgoszczy najdalsze zbocze jest 55km. Liczę więc głownie na Bydgoszczan ale oczywiście KAŻDY modelarz będzie mile widziany. Regulamin: - szybowiec może mieć od 1m do 4m (waga dowolna) - każdy lata tym czym ma. - bramki rozstawione co 60m (ilość baz zależna od wiatru) - 2 sędziów na bazach z gwizdami i jeden mierzący czas stoperem. - start na tych samych zasadach co prawdziwe f3f. Chodzi o to by każdy mógł polatać. Do tego jakieś ognicho i kiełbaski (każdy w własnym zakresie). Trzeba też zabrać dobre humory i kibice mile widziani. Termin by był zależny od wiatru zakładam min. 5m/s by naprawdę polatać nie pospadać. Chce ktoś latać elektroszybowcem - nie ma problemu ale zakleja śmigło taśmą ;-) Czyli jak dobrze wieje daje cynk na tym wątku (w piątek , sobotę ) i od 9 rano w NIEDZIELĘ ( by każdy znalazł czas ) latamy na umówionym zboczu do upadłego. Proszę zgłaszać się tu czy ktoś jest chętny? Chce pierw zobaczyć czy to w ogóle ma sens. Kto jest chętny proszę też na pw nr telefonu by powiadomić o terminie gdy będzie dobrze wiało. Czekam na zgłoszenia. Zakładam, że min, to 10 osób by to miało sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ja byłbym chętny z kolegami ale to dopiero na wiosnę jak sie trochę ociepli Bo przez zime budujemy maszyny nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 - bramki rozstawione co 60m (ilość baz zależna od wiatru) - 2 sędziów na bazach z gwizdami i jeden mierzący czas stoperem. biedni trochę Ci sędziwie przy minimum 5m/s i 30 m odległości kurcze mocno będą musieli dymać :mrgreen: oczywiście nie pomyślcie że podminowuje te zawody, bo wg. każda forma zawodów jest dobra i każdy chce się porównać z resztą i słowo do organizatora - jak trochę kasy jest to fajnie jakieś nagrody załatwić, nawet drobiazgi - puchar za 15zł czy coś takiego, a dyplomik to już na pewno dla pierwszej trójki u nas rozdajemy dyplomy właściwie dla wszystkich, 1-10 za miejsca a reszcie za udział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Lubisz łapać za słówka. Wiadmo, że bramki - bazy będą dwie , a sędziowie na krzesełkach. Dyplom będzie napewno, a i o nagrodzie się pomyśli - symbolicznej ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 A miejsce dla tych którzy woleliby tylko polatać, bez brania udziału w zawodach też się znajdzie? Bo wiecie.... lata każdy tym co ma... ale gdybym przypadkiem wygrał te zawody moim Akrusem to chyba głupio by wam było :crazy: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Nikomu głupio nie będzie - ma być zabawa i tyle. Zapraszamy wszyskich szybowników !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 pomyłko to wcisłem -przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Lubisz łapać za słówka. Wiadmo, że bramki - bazy będą dwie , a sędziowie na krzesełkach. chodziło mi o to, że przy mocnym wietrze może nie być słychać gwizdków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Lubisz łapać za słówka. Wiadmo, że bramki - bazy będą dwie , a sędziowie na krzesełkach. chodziło mi o to, że przy mocnym wietrze może nie być słychać gwizdków Kuba, zawody towarzyskie więc gwizdek starczy. To nie musi być jak u was żeby były światła i te różne inne techniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 oj chłopaki, to tylko taki żarcik był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Szkoda tylko , że tymi żarcikami trujesz troszkę w temacie ;-) , a na tych mini zawodach f3f u nas i tak pewnie się nie pojawisz ? Choć szczerze i gorąco zapraszam wszystkich szybowników i Ciebie także. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 no dobra, już nic nie mówię przez spory kawał Polski musiałbym jechać żeby się do Was dostać, więc to może ja zaproszę na Mistrzostwa Polski F3F, w tym roku znowu u nas :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Mógłbyś podać dokładne koordynaty GPS do wymienionych miejsc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 jak bede w domu i wyszykuje swoja sagitte to nawet kopsne sie te 250 km zeby polatac - a co kiedys trzeba zaczac wydawac zarobione pieniadze. A na kiedy planujesz jakies pierwsze zawody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Osobiście nie znam namiarów gps - bo go nie mam , ale znalazłem stronę - paralotniarzy gdzie opisują te miejsca z namiarami - oprócz TOPOLNA bo tam tylko modele śmigać mogą. Oto link; Starogród - http://www.paralotnie.posta.pl/miejsca/starogrod.php Unisław - http://www.paralotnie.posta.pl/miejsca/unislaw_s.php Te dwa zbocza są na nasze zawody bez wątpienia najlepsze. Strzelce Dolne - http://www.paralotnie.posta.pl/miejsca/strzelce.php Topolno jest jakieś 15km za Strzelacami kierując się na północ wzdłuż Wisły. Co do terminu to może marzec - niech się zrobi cieplej ;-) Może powitamy tam wiosnę jak by wiało dobrze. Jaki termin by wam odpowiadał ? ( na pewno będzie to wietrzna niedziela). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Latajcie chłopaki latajcie nawet o czapkę sliwek. Liczy się chęć rywalizacji. Do zabawy wystarcza dwa gwizdki i praktycznie da sie latać we trzech 2 na bramkach trzeci lata. Czekam na relację z pierwszych zawodów. Bo za niewielkie pieniądze da sie polatać w zawodach. Zrobcie sobie pucharową rozgrywkę co 2 tygodnie zawody wpisowe np 5zł nazbiera sie na koniec na jakiś pucharek czy drobnostkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Coś się pomyśli na pewno w tej kwestii... Najbardziej nurtuje mnie to, że się nikt z Bydgoszczy nie złosił, widzę to zagłębie elektyków i spaliniarzy Prawdziwych szybowników brakuje? Na razie lista uczestników ( na których liczę ) wygląda tak: 1. Manaq - Bydgoszcz , 2. Piotr f3j + koledzy - Inowrocław 3. Marcin 133- Nowe Nad Wisłą 4. Andrych - Malbork 5. Laminat - Gorzów Wlkp. 6. Elektron - Grudziądz 8. Adam i Mateusz Bydgoszcz/Przyłęki 7. Ja + liczę na ekipę z Gdyni - Bartka, Jurka,2x Piotra,. No Panowie zapraszamy do zgłaszania się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Malinn nie powiedziałeś nic jeszcze o terminie. Oczywiście konkretna data dopiero zostanie ustalona ale mam nadzieje iż planujesz że spotkanie odbędzie się w niedziele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Termin jak pisałem jest zależy od wiatru. Niech się też torchę ociepli. Koniec lutego , marzec może. Dam znać w tym wątku oczywiście. Oczywiście to będzie NIEDZIELA (od 9 rano) aby mogło nas przybyć możliwie dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Rozmawiałem z Elektronem (pamiętasz Go chyba malinn) i jak najbardziej pisze się też na spotkanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.