Krzysiek M Opublikowano 19 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Witam wszystkich ! Wracam po długiej przerwie od latania samolotami i wybór padł na Yaczka XL. Model powinien spełnić moje założenie, tak jak rozgrzewka przed większymi modelami Jak zwykle wykonanie to top of the top, wszystko do siebie idealnie pasuję. W porównaniu do klasycznych metrówek wydaję się sporo większy ;)) Wyposażanie jakie wybrałem to: -serwa BlueBird BMS 126WV -silnik T-motor 2814 1050kv -regulator 45a Mantis -pakiet 2200 mAh 30 C 11,1 V -odbiornik FR-SKY rx6r -śmigło 11x4,7SF APC Powoli coś tam poskładam i zobaczymy co z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 19 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Nie wiem czy dobrze wyguglałem, ale silnik waży 112g, do tego pakiet moim zdaniem też za duży, będziesz miał cegiełkę na sterowanie, a nie przyjemny model. W extrze 330, też metrowa rc Factory mam dualsky Eco 2308 1500kv (około 50g) i do tego pakiety 850mah 3s. Model lata bardzo fajnie, przy zmianie pakietu na 1000mah lata już mniej fajnie. Jako propozycję rozważ lekki regulator bez BEC i do tego osobny uBEC np hobbywing 5A, możesz wtedy ustawić napięcie 6V na serwa, taka zmiana też pozytywnie wpłynęła na pilotaż mojego modelu.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 19 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Dzięki za odzew 1 godzinę temu, dimmus napisał: W extrze 330, też metrowa rc Factory mam dualsky Eco 2308 1500kv (około 50g) i do tego pakiety 850mah 3s. Model lata bardzo fajnie, przy zmianie pakietu na 1000mah lata już mniej fajnie. Jako propozycję rozważ lekki regulator bez BEC i do tego osobny uBEC np hobbywing 5A, możesz wtedy ustawić napięcie 6V na serwa, taka zmiana też pozytywnie wpłynęła na pilotaż mojego modelu. No zgadzam się w zupełności, ale to nie jest tej wielkości model. To ten większy. Napęd, który chcę zastosować to taki który rekomenduję producent. Regulator również jest taki jaki stosuje producent( dokładnie ten ) i również jestem w stanie wyciągnać z wbudowanego BECA 6V Zacząłem już coś kleić i zauważyłem, że w stosunku do starszych wersji dołożyli obustronną kratownicę z węgla( OGON jest mega sztywny) : Ciekawą nowością jest ogon. Brak sterów, chodzi cały statecznik. Coś takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 19 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Nie myślałem że przewidują aż taką różnicę wagi między extrą (1000mm rozpiętości i wagę od 350, realnie koło 400), a Yakiem (1080mm i 750-850g).Ze sterami wysokości ciekawe rozwiązanie. Powodzenia w składaniu i oblocie Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 20 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Udało mi się dzisiaj coś tam podłubać Serwo na wysokość : Serwa lotki : Napęd Producent przewidział coś ale winglety, pewnie coś tam pomoże w żyletkach Tak jak mówiłem wcześniej, wszystko do siebie idealnie pasuję , nic nie trzeba kombinować. Węgla tyle, że pancernik straszny, nic się nie gnie. Ogona wzmacniać nie trzeba Na dzisiaj tyle, zapomniałem o przedłużaczach, właśnie zamówiłem i będę kminił co dalej EDIT: Udało się do końca poskładać i polepić YAKA: Producent przewiduję wagę w przedziale 750-850g. Mi udało się skleić komplet i mieszczę się w przedziale, co prawda jest to prawie górna granica, bo 835g ale czytając zagraniczne fora to też im tak wychodzi . Mam cięższy pakiet od zalecanego 1800mah o 33g, gdzieś tam pewnie prysnęło się wiecej kleju i tak to wychodzi. No nic, zostało ustawić aparaturę i w górę. Jakieś zalecenia co do ustawień ? Muszę sobie poprzypominać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 22 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 Coś tam poustawiałem, pozostało przeczekać ten wiatr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 22 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 No i video nie zapomnij ...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 22 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 Super model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 22 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 Postaram się coś nagrać, ale zobaczymy co z tego wyjdzie Nie wiem czy będe umiał latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 22 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 7 minut temu, Krzysiek M napisał: Nie wiem czy będe umiał latać Ty nie musisz, ważne żeby Yak poleciał . Przecież to samo lata... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 22 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 3 minuty temu, Shock napisał: Ty nie musisz, ważne żeby Yak poleciał . Przecież to samo lata... ?? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 22 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 A Ty Jarku poleciałeś swoim edgem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 22 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 Jeszcze nie,czekam aż ta wichura zelży ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi