Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Rawen 75 Opublikowano 9 Listopada 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 9 Listopada 2021 Kilka modeli pancernych mojego autorstwa. Pierwszy był PT-91 Twardy- mój wóz z wojska. To w sumie modyfikacja zestawu zwykłego T-72. Kolejny to T-90 znany pod nazwą Black Eagle-ten czarny szatan. Od początku do końca zbudowany od podstaw. Po nim powstał szwedzki czołg bez wieżowy STRV 103 C. Pierwszy wóz pancerny z aktywnie pracującym zawieszeniem. Tak jest i w oryginale. Po szedziaku nastała era Super Heavy Assalut Tank. A39 Tortoise MKII CS-najcięższy, puki co zajął mi najwięcej czasu. W czasie prac przy nim musiałem nauczyć się metod odlewniczych-gąsiennice zostały wykonane przeze mnie, są odlewane w formie, po 96 ogniw na stronę, plus kilka na zapas. Teraz jeszcze w trakcie budowy na warsztacie siedzi UDES 15/16-konstrukcja w całości wykonana w aluminium. Ten wóz oprócz stabilizacji (maja je PT-91, T-90), posiada dodatkowo aktywne zawieszenie jak STRV 103. Układ stabilizacji wykonany przeze mnie do UDESa obsługuje serwa, a nie silniki krokowe jak w reszcie-zarówno wieży (serwo jako reduktor bez ograniczenia kątów pracy-wieloobrotowe) ,działa i samego zawieszenia (poziomowania). Funkcja poziomowania zawieszenia możliwa jest również ręcznie ( pochylenie do przodu lub tyłu wozu). Wszystkie wyposażone w moduł dźwiękowy, system imitacji emisji spalin( oprócz T-90-turbina)-kopcenia, w PT-91dwustopniowy mechanizm-na 2 stopniu stawia zasłonę, oraz uzbrojenie strzelające ślepakami 6 mm. PT-91 kasetka na 6 naboi, T-90 kasetka na 6 naboi, STRV magazynek bębenkowy 11 naboi, Tortois- magazynek bębenkowy na 5 naboi. Teraz STRV, Tortoise docelowo maja zostac doposazone w FPV. Kamerkę posiada PT-91, oraz T-90. MyVideo_3.mp4 MyVideo_2.mp4 MyVideo_1.mp4 Obiekt 640 Part2.mp4 6 1
niziel Opublikowano 11 Listopada 2021 Opublikowano 11 Listopada 2021 Piękna robota, aż miło popatrzeć. ?
przemo Opublikowano 9 Grudnia 2021 Opublikowano 9 Grudnia 2021 STRV rządzi ... rewelacja pracą zawieszenia ... z resztą wszystkie czołgi są piękne
Rekomendowane odpowiedzi