Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Rawen 75 Opublikowano 9 Listopada 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Kilka modeli pancernych mojego autorstwa. Pierwszy był PT-91 Twardy- mój wóz z wojska. To w sumie modyfikacja zestawu zwykłego T-72. Kolejny to T-90 znany pod nazwą Black Eagle-ten czarny szatan. Od początku do końca zbudowany od podstaw. Po nim powstał szwedzki czołg bez wieżowy STRV 103 C. Pierwszy wóz pancerny z aktywnie pracującym zawieszeniem. Tak jest i w oryginale. Po szedziaku nastała era Super Heavy Assalut Tank. A39 Tortoise MKII CS-najcięższy, puki co zajął mi najwięcej czasu. W czasie prac przy nim musiałem nauczyć się metod odlewniczych-gąsiennice zostały wykonane przeze mnie, są odlewane w formie, po 96 ogniw na stronę, plus kilka na zapas. Teraz jeszcze w trakcie budowy na warsztacie siedzi UDES 15/16-konstrukcja w całości wykonana w aluminium. Ten wóz oprócz stabilizacji (maja je PT-91, T-90), posiada dodatkowo aktywne zawieszenie jak STRV 103. Układ stabilizacji wykonany przeze mnie do UDESa obsługuje serwa, a nie silniki krokowe jak w reszcie-zarówno wieży (serwo jako reduktor bez ograniczenia kątów pracy-wieloobrotowe) ,działa i samego zawieszenia (poziomowania). Funkcja poziomowania zawieszenia możliwa jest również ręcznie ( pochylenie do przodu lub tyłu wozu). Wszystkie wyposażone w moduł dźwiękowy, system imitacji emisji spalin( oprócz T-90-turbina)-kopcenia, w PT-91dwustopniowy mechanizm-na 2 stopniu stawia zasłonę, oraz uzbrojenie strzelające ślepakami 6 mm. PT-91 kasetka na 6 naboi, T-90 kasetka na 6 naboi, STRV magazynek bębenkowy 11 naboi, Tortois- magazynek bębenkowy na 5 naboi. Teraz STRV, Tortoise docelowo maja zostac doposazone w FPV. Kamerkę posiada PT-91, oraz T-90. MyVideo_3.mp4 MyVideo_2.mp4 MyVideo_1.mp4 Obiekt 640 Part2.mp4 6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Noo..,mistrzostwo świata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niziel Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Piękna robota, aż miło popatrzeć. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 9 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 STRV rządzi ... rewelacja pracą zawieszenia ... z resztą wszystkie czołgi są piękne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi