Wes Opublikowano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Cześć dostałem ostatnio Easystar'a 3 w wersji kit . Wszystkie części oprócz silnika i esc(prawdopodobnie hobbywing Platinum PRO V4 -25A) kupione . Zastanawiam się czy kupować silnik dedykowany przez multiplex'a czy kupić coś mocniejszego ? Jeżeli tak to proszę podać konkretny model . Chciałbym zastosować zestawowe śmigło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 To zależy czy potrafisz latać , czy dopiero zaczynsz , jakie masz doswiadzczenie modelarskie . Polecany silnik to 28-30 -1100kv mocniejszego nie potrzebujesz to jest model szybowca , nie akrobata. Jak masz jakieś pytania zapraszam w niedzielę do modelarni Ruda 1 ul. Chryzantem 10 w szkole podstawowej od godziny 10 do 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 17 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 Wiem, że ludzie z Krakowa montowali jeszcze do Easy Stara I mocne silniki po 300W i więcej na dorabianej wrędze sklejkowej. Po co? Z chęci zabawy jak to w młodym wieku bywa. Próby ile można wyciągnąć z takiego modelu, czy będzie pędził "jak rakieta" itd. A że próby odbywały się na łąkach to czemu nie. Lepiej wyszaleć się tak niż bardziej uciążliwie dla innych ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wes Opublikowano 17 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 10 godzin temu, Francka napisał: To zależy czy potrafisz latać , czy dopiero zaczynsz , jakie masz doswiadzczenie modelarskie . Polecany silnik to 28-30 -1100kv mocniejszego nie potrzebujesz to jest model szybowca , nie akrobata. Jak masz jakieś pytania zapraszam w niedzielę do modelarni Ruda 1 ul. Chryzantem 10 w szkole podstawowej od godziny 10 do 13 Jest to mój pierwszy model samolotu . Tak więc doświadczenie zerowe z latania . Mam dużo pytań i na pewno przydała by mi się pomóc w ustawieniu i pierwszych lotach . Jak znajdę czas to podjadę w niedziele . Co do silnika "Skąd takie pomysły " ano głównie z oszczędności. Jak wiadomo hobby nie jest tanie i chciałem poprostu żeby ten model starczył mi na dłużej. Jak już bym się nauczył latać to podniósł bym sobie end pointy na maksa . O silniku myślałem o taki samych wymiarach i podobnej wadze ale lepszych parametrach multiplex podaję 1100kv i 220w . Szybkość nadal lubię chociaż już taki młody nie jestem bo 4-ka z przodu już za miesiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 17 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 To nie problem , u nas są jeszcz starsi , młodzierz woli komputery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi