kaczma2 Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 W modelu samochodu z zabawki mam wstawiony regulator jednokierunkowy i po zmianie reversu silnik działa na całym zakresie spustu nadajnika. Czyli po załączeniu nadajnika i odbiornika spust odpycham a następnie popuszczam i następują małe obroty, dalej rosną aż do max po naciśnięciu do końca . Czy można coś zrobić żeby silnik ruszał od zerowego punktu spustu. Wiem zastosować dwukierunkowy ale jest w drodze z Aliexpesu i to potrwa. Silnik jest 12V, regulator będzie do 9,4V Zastosuję 2S. Będzie jeździł wolniej ale i tak wystarczająco. Poszedłem na taniznę ale model będzie tylko do pojeżdżenia od czasu do czasu w zastępstwie pływania modelami statków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Spróbój trymerem w pozycji srodkowej wyłaczyć obroty . Przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 8 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Poprawiło ale w małym zakresie. Na E-point też nie mogę zmniejszyć max obrotów. Jedynie do zera. Jest lepiej i można swobodnie jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Mam aparaturę pistoletową FS GT3B. W modelu holownika 90600 mam moduł dźwiękowy syreny uruchamiany z odbiornika poprzez switch RC. To ma działać na 3 kanale ale po załączeniu jest ciągły sygnał. 3 kanał w nadajniku jest uruchamiany przyciskiem. Czy naciskam ten przycisk czy nie, jest tak samo. Zmiana reversu też nic nie dała. Może muszę szukać głębiej w 3 kanale nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 A RC switch działa. Co to za moduł. Serwo podpięte pod 3 kanał działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Sprawdzę na innej aparaturze na 5 kanale. Długo leżało. Gdyby wysiadł switch to raczej by było cicho. Wygląda jakby odbiornik dawał sygnał. Myślałem, że może jakieś ustawienia 3 kanału są niewłaściwe. Np. timer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 zawsze możesz podpiąć pod kanał 1 lub 2 i sprawdzić RC switcha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Dałem sobie z tym spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi