Krecik09 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Dzień dobry, poszukuję planu szkolnej gumówki kadłubowej z lat 40-50-tych o rozpiętości około 800-1000mm (coś takiego jak na zdjęciu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Cześć. Tutaj masz, do wyboru, do koloru. Są proste i bardziej skomplikowane https://outerzone.co.uk/browse_plans/category_results.asp?Level=3&Cat1=FF&Cat2=Rubber&Cat3=Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krecik09 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 2 godziny temu, Krzysiek67 napisał: Cześć. Tutaj masz, do wyboru, do koloru. Są proste i bardziej skomplikowane https://outerzone.co.uk/browse_plans/category_results.asp?Level=3&Cat1=FF&Cat2=Rubber&Cat3=Sport Reczywiście, do wyboru, do koloru... Dziękuję za podanie strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 27 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 11 godzin temu, Krecik09 napisał: Dzień dobry, poszukuję planu szkolnej gumówki kadłubowej z lat 40-50-tych o rozpiętości około 800-1000mm (coś takiego jak na zdjęciu). witam pod tym linkiem dużo planów.......powodzenia w budowie Seznam českých historických konstrukcí (sam78.cz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 A czy pod tym linkiem można RC się doszukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krecik09 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 W dniu 27.01.2022 o 22:09, Maciej.j napisał: witam pod tym linkiem dużo planów.......powodzenia w budowie Seznam českých historických konstrukcí (sam78.cz) Dziękuję, ciekawa strona. 23 godziny temu, Grzesiek napisał: A czy pod tym linkiem można RC się doszukać? pod tym pierwszym tak: https://outerzone.co.uk/browse_plans/category_results.asp?Level=2&Cat1=RC&Cat2=Sport , pod tym drugim nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krecik09 Opublikowano 23 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 Znalazłem interesujący mnie model, ale mam co do niego parę wątpliwości: 1. Jakie profile zastosowano tutaj do skrzydeł i statecznika? 2. Czy modele tego typu wyważa się ołowiem, czy przez przesuwanie skrzydła? W przypadku wyważania tą drugą metodą zachodziłby taki problem, że przy przesuwaniu zmieniałby się kąt nastawienia skrzydła, co utrudniałoby regulację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 W dniu 23.03.2022 o 18:40, Krecik09 napisał: Znalazłem interesujący mnie model, ale mam co do niego parę wątpliwości: 1. Jakie profile zastosowano tutaj do skrzydeł i statecznika? 2. Czy modele tego typu wyważa się ołowiem, czy przez przesuwanie skrzydła? W przypadku wyważania tą drugą metodą zachodziłby taki problem, że przy przesuwaniu zmieniałby się kąt nastawienia skrzydła, co utrudniałoby regulację. Czytam Twoje posty i myślę że wybór takich modeli to szkoda czasu..Wybierz z outerzone inne mniej skomplikowane modele,otwórz temat na forum i podpowiem co dalej...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krecik09 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Przepraszam że odpisuję dopiero teraz. Rzeczywiście, budowa tego typu modelu nie ma chyba obecnie jednak większego sensu. Spodobały mi się gumówki opisywane przez kolegę w tematach ,,Powrót do gumówek" i ,,Jesień 2019 - gumówki Macieja". Który z tamtych modeli polecałbyś na początek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krecik09 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Zdecydowałem się na Yard Birda, parę pytań co do niego zadam w temacie poświęconemu temu modelowi, temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 21 minut temu, Krecik09 napisał: Zdecydowałem się na Yard Birda, parę pytań co do niego zadam w temacie poświęconemu temu modelowi, temat można zamknąć. Witam Też jego wybrałem do budowy.Powodzenia Maciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi