Uszek Opublikowano 15 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Przeglądając stare Modelarze wpadł mi w ręce plan jachtu żaglowego Miś. To konstrukcja z 1970 roku przeznaczona do samodzielnej budowy. Oryginał wykonywany był ze sklejki i drewna. Model będzie w skali 1 : 7, długość 77 cm i 30 szeroki. Kadłub wykonuję z płyt dial 6mm. Pokryty będzie laminatem, wklejone zostaną sklejkowe wręgi i wzmocnienia. Model przeznaczony do rekreacyjnego pływania, taka półmakieta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 15 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 To jest legendarna kabinówka. Zwiedzałem kiedyś sklejkowy egzemplarz na wodzie, było co podziwiać i o czym zamarzyć. Kameralny jachcik. Warty wskrzeszenia modelowego. Chyba to jest pierwszy model RC tej łódki. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niziel Opublikowano 15 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Krótki opis Twojej łódki z książki Sam zbuduj łódź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 16 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Fajna książka, zawiera nawet adresy konstruktorów i ceny materiałów.?Dziś nierealne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Ta jest jeszcze lepsza: https://allegro.pl/oferta/budowa-popularnego-jachtu-zaglowego-typu-mis-11599341849. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 17 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Plany Misia z tej książki mam w w pdf-ie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niziel Opublikowano 17 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 4 godziny temu, Uszek napisał: Plany Misia z tej książki mam w w pdf-ie. Brałbym tą książkę, piękny dodatek do modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 17 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Znalazłem te pliki: Mis.zip Kadłub można by zrobić ze sklejki, metodą szycia i klejenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 17 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 1 godzinę temu, mjs napisał: Znalazłem te pliki: Mis.zip Kadłub można by zrobić ze sklejki, metodą szycia i klejenia. Coś nie chcą mi się te pliki otworzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 17 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Wszystko sie otwiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi