Bodzioch Opublikowano 3 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Mam kolegę wędkarza który zawsze coś kombinuje. Kupił wcześniej radio Taranis X7 i tak sobie pływał.Teraz dostał moduł R9M ACCST , dokupił odbiornik R9 STAB OTA w 77Hobby. Nie mógł zbindować więc przyszedł do mnie. Okazało się odbiorniki teraz są ACCSS. Zmieniłem oprogramowanie, wszystko się zbindowało. Chciałem ustawić odbiornik jako zwykły więc kolega zakupił STK i próbuje zmienić . Program FreeLink nie zapisuje żadnych ustawień nie można zrobić kalibracji. Dioda żółta nie zaczyna migać. Wygląda jakby nie było połączenia między programem a odbiornikiem. Podłączyłem odbiornik S6R 2,4 GHz i wszystko działa. Zapisuje wszystkie ustawienia , kalibracja działa. Gdzie szukać błędu. Dodam jeszcze że przy odbiorniku R9 przy zamykaniu portu FreeLink się zawiesza i restartuje a przy odbiorniku S6R wszystko jest OK. Na forum 77Hobby brak odzewu. Chyba powiem żeby odesłał do sklepu jak nic nie wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 3 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Nie wiem czy cos to pomoże ale z tego co wiem musi miec R9M 2019. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 3 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Odbiornik binduje się ale tylko działa kanał 3 - Gaz. Inne kanały nie działają po podobno trzeba zrobić kalibrację i wyłączyć stabilizację ( żeby działał jak zwykły odbiornik) ale jak dla mnie to jest brak połączenia z STK i nic nie można zrobić. Wgrałem też wersję FCC ale też nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Kalibracje zrób przez lua skrypt. Ostatnio to robiłem dokładnie z tym odbiornikiem na radiu z X9D+ ACCST i kalibracja przeszła pomyślnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 4 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Dzięki , pomogło . Odbiornik pracuje. Tylko dla mnie to dziwne że w instrukcji podają żeby to robić STK a to z tym odbiornikiem nie zadziałało. Robiłem to z plikiem FCC jak i EU-LBT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Ja robiłem flex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi