Skocz do zawartości

Odbiornik FrSky R9 STAB OTA -problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kolegę wędkarza który zawsze coś kombinuje. Kupił wcześniej radio Taranis X7 i tak sobie pływał.Teraz dostał moduł  R9M ACCST , dokupił odbiornik R9 STAB OTA w 77Hobby.

Nie mógł zbindować więc przyszedł do mnie. Okazało się odbiorniki teraz są ACCSS. Zmieniłem oprogramowanie, wszystko się zbindowało. Chciałem ustawić odbiornik  jako zwykły więc kolega zakupił STK i próbuje zmienić . Program FreeLink nie zapisuje żadnych ustawień  nie można zrobić kalibracji.

Dioda żółta  nie zaczyna  migać. Wygląda jakby nie było połączenia między programem a odbiornikiem.

Podłączyłem odbiornik S6R 2,4 GHz i wszystko działa. Zapisuje wszystkie ustawienia , kalibracja działa. Gdzie szukać błędu.

Dodam jeszcze że przy odbiorniku R9 przy zamykaniu portu FreeLink się zawiesza i restartuje a przy odbiorniku S6R wszystko jest OK.

Na forum 77Hobby brak odzewu. Chyba powiem żeby odesłał do sklepu jak nic nie wyjdzie.

Opublikowano

Odbiornik binduje się ale tylko działa kanał 3 - Gaz. Inne kanały nie działają po podobno trzeba zrobić kalibrację i wyłączyć stabilizację ( żeby działał jak zwykły odbiornik) ale jak dla mnie to jest brak połączenia z STK i nic nie można zrobić. Wgrałem też wersję FCC ale też nic.

Opublikowano

Kalibracje zrób przez lua skrypt.

Ostatnio to robiłem dokładnie z tym odbiornikiem na radiu z X9D+ ACCST i kalibracja przeszła pomyślnie.

Opublikowano

Dzięki  , pomogło . Odbiornik pracuje. Tylko dla mnie to dziwne że w instrukcji podają żeby to robić STK a to z tym odbiornikiem nie zadziałało. Robiłem to z plikiem FCC jak i EU-LBT.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.