robas69 Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Witam Was, muszę pomalować na transparentnej owiewce kabiny kształt jej ramki. Nie mogę zrobić maskowania zwykłą taśmą malarską 3M bo nie nakleję jej na łukach. Jaką taśmę polecacie? Będę malował Motip'em w spray'u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 http ://modelemax.pl/pl/akcesoria-lakiernicze/27010-tasma-maskujaca-6mm33mb-niebieska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 nie wiem jaką masz dużą owiewkę Dwie propozycje: 1. taśma szeroka którą oklejasz owiewkę (np. Tamiya albo tańsza Mr Hobby) i wyciszasz ostrym nożykiem ramki (no chyba że sobie je odrysowujesz i jak Jarek opisał i wycinasz na stole). Potem te wycięte ramki odklejasz i malujesz 2. taśma 1mm wyklejasz ramki, a reszta smarujesz maskolem. gdy maskol wyschnie odklejasz cienką taśmę i malujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 27 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Witam Was. Ostatecznie użyłem Tamiya 6 mm. Malowanie Motipem białym, błyszczącym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi