ahaweto Opublikowano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Dzisiaj około godz.15 15 nad miastem w którym mieszkam (Jastrowie płn. wielkopolska) widziałem przelot pary samolotów Lim-2. Przeleciały z południa na północ (Świdwin ?). Oba miały podwieszone dodatkowe zbiorniki pod skrzydłami. O pomyłce nie może być mowy bo te sylwetki pamiętam doskonale ?. Na zrobienie zdjęcia nie było szans ?. Zainteresował mnie dźwięk silników, mieszkam ok. 25 km. od lotniczego poligonu w Nadarzycach i nad miastem często latają F-16 i SU-22 których odgłos silników znam. Może ktoś z kolegów słyszał o takim przelocie i z jakiej okazji miało to miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Adam. Pewnie leciały na pokazy w Lesznie. Albo próby do tych pokazów bo są dopiero w drugiej połowie miesiąca https://antidotum.lotniskoleszno.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 były w Pile https://www.facebook.com/miastopila/videos/3159535460979450/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 4 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Robert, raczej z pokazów. Leciały dokładnie na północ. Maciej, jednak oczy i słuch mnie nie zawiodły ?. Dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 5 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Robiły przelot w parze nad lotniskiem aeroklubowym w Krępie Słupskiej. Piknik lotniczy wczoraj był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 5 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 I w jednym z Migów leciał nasz kolega modelarz Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 W Radio Koszalin usłyszałem informację że odbywa się u was piknik lotniczy. Modelarze (wasza grupa) też uczestniczyli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 6 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 To był piknik gminy Słupsk a my byliśmy tam jako współorganizator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi