Marek_Spy Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 Na moje nieszczęście zakupiłem od modelarza ze szczecina model robiony przez miłośnika kleju, model Krick Grimmershorn Motor Vessel skala 1:20 tak wygląda i potrzebuje pomocy bo na początek radar który chciałbym wydrukować, napęd mam czyli silniczek z przekładnią, radar oczywiście mogę zaprojektować ale jakieś wymiary bo koncepcji nie mam jak rozwiązać problem. Może ktoś ma jakieś plany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 Na końcu filmu radar jest dobrze widoczny. Powinno wystarczyć do wykonania modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar65 Opublikowano 20 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Ja w Zefirze mam obracanie radaru zrealizowane za pomocą miniaturowej przekładni planetarnej pochodzącej z regulowanego elektrycznie lusterka samochodowego . Jest ona płaska i do skali 1;25 - 1;20 jest jak znalazł . Silniczek malutki i jej sprzęgnięcie z nim nie powinno stanowić problemu . Stwierdzam że obraca mi się on z realistyczną prędkością . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 20 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 A wiesz jaki to samochód ? Bo to cenna informacja bo np. pompki wody można brać z spryskiwaczy samochodowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar65 Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Dostawcą komponentów do produkcji elektrycznie sterowanych lusterek to jest chyba , tak mi się wydaje jeden producent . Parę tych lusterek namordowałem , pochodzących od róznych marek aut i wszystkie niemieckie czeskie francuskie włoskie mają takie same mechanizmy do regulacji elektrycznej lustra . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Super informacja ale mam juz silniczek do obracania radarem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi