Marek_Spy Opublikowano 7 Lipca 2022 Opublikowano 7 Lipca 2022 Na moje nieszczęście zakupiłem od modelarza ze szczecina model robiony przez miłośnika kleju, model Krick Grimmershorn Motor Vessel skala 1:20 tak wygląda i potrzebuje pomocy bo na początek radar który chciałbym wydrukować, napęd mam czyli silniczek z przekładnią, radar oczywiście mogę zaprojektować ale jakieś wymiary bo koncepcji nie mam jak rozwiązać problem. Może ktoś ma jakieś plany ?
JADAR62 Opublikowano 7 Lipca 2022 Opublikowano 7 Lipca 2022 Na końcu filmu radar jest dobrze widoczny. Powinno wystarczyć do wykonania modelu.
cezar65 Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 Ja w Zefirze mam obracanie radaru zrealizowane za pomocą miniaturowej przekładni planetarnej pochodzącej z regulowanego elektrycznie lusterka samochodowego . Jest ona płaska i do skali 1;25 - 1;20 jest jak znalazł . Silniczek malutki i jej sprzęgnięcie z nim nie powinno stanowić problemu . Stwierdzam że obraca mi się on z realistyczną prędkością .
Marek_Spy Opublikowano 20 Lipca 2022 Autor Opublikowano 20 Lipca 2022 A wiesz jaki to samochód ? Bo to cenna informacja bo np. pompki wody można brać z spryskiwaczy samochodowych
cezar65 Opublikowano 30 Lipca 2022 Opublikowano 30 Lipca 2022 Dostawcą komponentów do produkcji elektrycznie sterowanych lusterek to jest chyba , tak mi się wydaje jeden producent . Parę tych lusterek namordowałem , pochodzących od róznych marek aut i wszystkie niemieckie czeskie francuskie włoskie mają takie same mechanizmy do regulacji elektrycznej lustra .
Marek_Spy Opublikowano 30 Lipca 2022 Autor Opublikowano 30 Lipca 2022 Super informacja ale mam juz silniczek do obracania radarem
Rekomendowane odpowiedzi