Skocz do zawartości

problem z mini heli pomocy !!!

Pablooo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jakie doświadczenie tu trzeba mieć? :wink: 2-kanały, radio z epoki "Titanica" i masa marketingowych haseł jakie to cudowne, byle tylko ktoś kasę wydał.

Pablooo: Modelarstwo RC to nie fiku miku "Tatu kup mnie ten model po czerwony jest".

Modelarstwo, a szczególnie lotnicze jest sztuką trudną i wymagającą oraz niestety kosztowną. To co pokazujesz to nie jest żaden model, tylko zabawka udająca model. To taka różnica, jak między posiadaniem samochodu, a posiadaniem "resoraka". Choćbyś nie wiem jak starał, to nigdy nie będzie to model RC.

Jeśli myślisz o kupnie MODELU, a nie zabawki, śmigłowca, to absolutne minimum jest 4-kanałowy model. Tu prym wiodą konstrukcje firmy E-sky. Śmigłowce typu Coaxial (z dwoma wirnikami). To takie śmigłowcowe trenerki. Bardzo stateczne i łatwe do opanowania.

Jak już zauważyłeś, takie rzeczy się psują. Natomiast taką Lamę V3, czy V4 - odbudujesz niemal od zera, po każdej kraksie. Nawet jak ci zleci z 20m wysokości. A to dzięki temu, że każda, najdrobniejsza śrubka do niej jest dostępna w wielu sklepach w kraju.

W przypadku tej i innych zabawek, musisz kupić dwie sztuki, z których jedna będzie dawcą części, bo ich po prostu nie kupisz. Cud prawdziwy, że wykopałeś zapasowy wirnik, ale z innymi detalami już się tak nie uda.

Poczytaj trochę o Lamie i innych kostrukcjach na niej opartych. Jak lubisz duże modele, to właśnie na polskim rynku pojawiła się "Big Lama" - większa siostra "małej", przeznaczona już do latania na dworzu.

Opublikowano

Wiem wcinam się jak majty w :ass: ale nie mogę na to patrzeć:

Pablooo: Chodziłeś Ty do szkoły? Bo błędy typu jusz, myślę nat itp. to troszkę przegięcie i w dodatku w większości postów jest minimum 1 błąd. Także proszę uważaj na to co piszesz, bo nawet się tego czytać nie da.

koniec offtopu.

Opublikowano

Heh, czekałem tylko, aż ktoś to napisze, no i bushman, nie wytrzymał :P

A co do modelu, to ten dragon fly to nadal zabawka, tylko większa. A Lama jest to świetly model. Ja sam się uczyłem na nim latać heli(i na niej poprzestałem, wole samoloty ), ale model praktycznie nie do zajechania i jest bardzo wytrzymały, co się liczy jeśli się chce na nim uczyć latać :roll: :P

Teraz tylko musisz się zdecydować, która Lama ci się bardziej podoba v ile ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.