Marceln Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Witam, Pytanie jak w temacie, kupiłem ostatnio używany model z EPP, nieistny wymaga wzmocnienia i sklejenia tu i tam paru miejsc. Jako, że jest to mojej pierwsze modelarskie spotkanie z tym materiałem, jaki klej polecacie do klejenia tego materiału. Za pomocne i konstruktywne uwagi z góry dziękuje. Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Tylko UHU POR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 21 minut temu, bubu2 napisał: Tylko UHU POR. Aby na pewno? Może być Soundal66A, polimerowy, CA... zależy od lokalizacji napraw, co kleimy, czy przenosi obciążenia (np. silnik) itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 EPP to ekstrudowany polipropylen. Z definicji ten materiał sie nie klei ALE... Jak jest cięty goracym drutem i ma strukturę porowatą to klei sie poprzez łapanie się tej porowatej części. A to potrafi prawie każdy klej. Uhu Por ma to do siebie że jest elastyczny co dobrze współgra z elastyczym charakterem EPP ( nie wykruszy się). Do klejenia gładkiej strony trzeba używać klejów z aktywatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Ja kleje jak leci cjanoakrylem soudalem zawsze się da a uhu daje na zawiasy w sterach bo szybko się zużywają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi