Marcin Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Wraz ze znajomym budujemy sobie zabawkę. 4metrową półmakietę MDM-1 Fox. Kilka zachęcających zdjęć tutaj: Wycinanie tylnych okien Przymiarki steru wysokości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Marcin: to do kompletu z Pilatusem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 A jakże by inaczej miało być. Przecie pilatus holówka a nie ma czego holować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Tak jest. Waga zestawu PC-6 i Fox nie powinna przekroczyć 15kg, co przy 13kg ciagu z DL50 w zupelnosci wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Witam, zabawki to macie na prawdę "odlotowe" i jeszcze ten rozmiar to robi wrażenie a jeżeli chodzi o konstrukcję to jest całokompozytowa czy tylko kadłub no i jak można by było wiedzieć kto robi takie cudeńka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Dzięki. Kadlub laminat, skrzydło to styro plus fornir/drewno? Sam nie wiem Zabawka produkcji nieistniejącej już firmy S2G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Janusz, zobacz na ofertę firmy modellot: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=11984&postdays=0&postorder=asc&start=21 Tam też mają foxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 conrady do takiej maszyny :?: :shock: stawiał bym na coś bardziej niezawodnego szkoda by było rozbić tak piękną maszynę przez awarię serwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 No moje gratulacje, piękna sztuka :mrgreen: Fox to jest mój ulubiony szybowiec, to znaczy nigdy nie latałem ale ta sylwetka :mrgreen: Będę śledził postępy a w końcu pewno i ja się skuszę na Foxa Tak w ogóle to chyba całkiem się przestawię na szybowce... no powiedzmy w 90% :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Zeby nie bylo, ze nic sie nie ruszylo Wyposażenie: Skrzydla ''uruchomione'', tzn wszystko gra i buczy. Łaczenie na sprawdzonych wtyczkach MPX Zamontowane koło W koncowce skrzydla, tam, gdzie montuje sie winglety, wyprowadzilismy kable do instalacji uruchamiajacej swiece dymne pod skrzydlem. A tutaj zagadka Co to jest ? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Flek od buta :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Wzmocnienie/Dowarzenie dziobu ;] :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 To kawał blachy z ołowiu,połączysz to razem z tymi sklejkami i wkleisz w nos jako doważnenie. Na takiej półce zamontujesz zaczep do holu,serwo i akumulatory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Eze walnął głupotę, pozostali mieli rację Półka robi jednocześnie za kawał balastu (to nie ołów tylko zwykła stal) oraz miejsce na mocowanie serwa wyczepu (sam wyczep jest w dziobie) oraz na dwa pakiety. Całość waży trochę ponad kilogram, więc niezła waga wyszła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Eze walnął głupotę, pozostali mieli rację podejrzewam, że to ironia była :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 (to nie ołów tylko zwykła stal Szkoda , do dobrej akrobacji Fox powinien ważyć z 10kg.Musisz jeszcze poszukać troszkę złomu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Szkoda , do dobrej akrobacji Fox powinien ważyć z 10kg Dlaczego? Kilka fotek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Kostek napisał/a: Szkoda , do dobrej akrobacji Fox powinien ważyć z 10kg Dlaczego? prędkość prędkość prędkość itd .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Dokładnie tak jak napisal Marcin.Całe szczescie ze doważyć znacznie łatwiej niż zrobić lekko. Koledzy od 3D czytają to pewnie ze zdziwieniem , jeszcze większe zdziwienie wywołalby widok łącznika skrzydeł w Kobuzie - stal 30mm.Pełna. Mojego Foxa robie troszke inaczej.Oba serwa stateczników są z tyłu , dziobek obciety.Nie mam perspektyw na holownik .Teraz stoję z robotą bo nie mogę kupić dużych składanych łopat .Dostępne są 18 calowe , a najlepsze byłyby 20-22 cale.Pęta stalowego nie muszę wozic , akumulator i silnik ważą 3kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki19944 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Mojego Foxa robie troszke inaczej.Oba serwa stateczników są z tyłu , dziobek obciety.Nie mam perspektyw na holownik Mozna się równierz pobawić w wieżyczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.