kubaaa Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Hej Interesuję się modelarstwem i chciałbym swój model rc i mam takie pytanie czy jako pierwszy model nadaje sie ten motoszybowiec???????? ": http://www.nitrotek.pl/4RPGH268.htm Proszę o odpowiedzi jeśli się ten nie nadaje to prosze o podpowiedz jaki lepiej kupić czy zrobić? (tylko jak najmniejszym wkładem finansowym.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Takie tematy były już kilkadziesiąt razy wałkowane i powtarzane ... Radze poszukać i poczytać jak inni pisali na ten temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Witam Ten model nie nadaje się na pierwszy model do nauki latania, ani na każdy następny. Model ten dość dobrze nadaje się do zniechęcania ludzi. Na początek proponuję Easy Glider Pro Multiplex'a lub Elektro Junior S Graupner'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kustosz Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Poszukaj czegoś sprawdzonego Dla mnie jedyną zaletą tego modelu jest jego cena, reszta to same wady: za mały, silnik szczotkowy, akumulator Nimh, radio ????(nawet nie podali częstotliwości) 3 kanały, nieznany materiał konstrukcyjny, itd. Poczytaj forum - jest masa informacji :shock: Ja bym polecił EasyGlidera (mam i latam) ale za te pieniądze to będzie ciężko. W grę wchodzi jeszcze Nemo (gdzieś widziałem za 350 zł kompletny) Albo "wystrugaj" coś z depronu wg planów a za kasę kup bebechy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Albo zbuduj sobie od podstaw Toto lub RWD By skazoo Dużo osób to budowało więc nie będzie problemu żeby podpatrzeć jak to zrobili Za może 30zł ?? a może nawet nie zbudujesz taki model + wyposażenie już troche więcej ale satysfakcja z budowy i z lotu takim własnoręcznie budowanym to jest coś.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaaa Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 A jaką aparature kompletną polecacie?? i jaka cena tego kompetu by była? (chodzi mi żeby było jak najtaniej bo nie mam za dużo kasy na to) I czy może macie jakiś schemat aparatury w modelu samolotu chodzi mi jak podłączyć serwa, odbiornik, akumulator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Poczytaj forum troche więcej bo wszystko o co pytasz zostało już powiedziene. Nadajnik i odbiornik to około 150zł Kompletny zestaw kosztuje ~350zł, wpisz w szukaj NEMO i poczytaj troche na jego temat Jeżeli twój budżet jest ograniczony to poszukaj zabawek silverlit bo w innych wydaniach naprawde nie warto zaczynać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.