Patryk Sokol Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 Witam! Poszukuję wszelkich informacji o tym szybowcu: http://www.piotrp.de/SZYBOWCE/pmlotnik.htm Szczególnie interesowało by mnie ksero/skany oryginalnego planu.
Konrad Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zabierasz się za budowę szybola w skali 1:1?? :roll: .Czy po prostu modelik podpadajacy pod retro??
baczek Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zabierasz się za budowę szybola w skali 1:1?? mi też przyszło to na myśl ale nie chciałem zadawać głupich pytań
Patryk Sokol Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Opublikowano 16 Lutego 2009 Powiedzmy, że szukam w celach dydaktycznych. Po prostu ciężko mi sobie wyobrazić jakie tam były rozwiązania konstrukcyjne A szybowiec 1:1? Pomyślimy :wink: Niemniej szybola nie tknę w żadnej skal, choćby 10 metrowym kijem.
Konrad Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 Jakby Cię kiedyś naszło strasznie na zbudowanie prawdziwego szybowca to napisz na PM albo podskocz do Prudnika skuterkiem .Wiem cos na ten temat kto ma dokumentacje i napoczętego szybola.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.