yarun Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Cześć koledzy Zastanawiam się nad kupnem bardziej zaawansowanego nadajnika RC jednak czytając po internecie o systemach open tx lub edge tx wychodzi na to że obydwa są super jednak nie ma nic o wadach mają jakieś? Znalazłem również dwie firmy które produkują radia z tymi systemami radiomaster oraz frsky czy inne firmy również oferują takie nadajniki jeśli tak to jakie? Jak wygląda sprawa odbiorników ? Widziałem też że radiomaster ma nadajnik 4w1 który współpracuje z systemami Hi-Tec futaby i innych czy warto w to iść? Na oku mam radiomaster tx16s wersja 2 jednak nie mam pojęcia jak ma się sprawa odbiorników do tego radia czy jest jakiś polski dystrybutor radiomastera? Czy tylko i wyłącznie Chiny? Jak wygląda sprawa telemetrii? Wiem że radio obsługuje telemetrię jednak gdzie dostacz czujniki? Jak ktoś z was ma jakieś doświadczenie z tymi systemami prosił bym o podpowiedź co warto wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Podłącze się pod pytanie - jaki system obsługuje protokół hitec 2.4. Radiomaster ma opcje modułu 4 w 1, i to ponoć obsługuje. Da się tak w frysky, np. Tandem 20? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 ale namieszaliście. W tandemie raczej nie, ale niech ktoś bardziej obeznany mnie poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horeszko14 Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Osobiście mogę polecić radiomastera tx16s posiadam co prawda wersję 1 i latam na odbiornikach flysky bo takich dotychczas używałem przesiadłem się na edgeTX i na bardzo dużo opcji pozwala te radio jedyny minus jaki może być to nauczenie się korzystania z programu ale to kwestia raczej jak przy każdym nowym radiu, nie każdemu to pasuje ale po czasie jest dość intuicyjne. A co do polskiego dystrybutora to chyba nie ma, ja zamawiałem roku temu na banggood. EDIT: Z tego co mi wiadomo tandem nie będzie obsługiwał innych odbiorników niż FrSky chyba że dołożysz moduł multiprotokołowy który fabrycznie jest np. w radiomasterze, link do opisu tandema na stronie producenta: https://www.frsky-rc.com/product/tandem-x20/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Obecnie są dobre ceny na Ali za radiomaster Tx16s ale jak znając życie wybór należy do zainteresowanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi