Eryk Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 http://www.weu1918-1939.pl/lotnictwo/bombowce/los/dowodztwo_lotnictwa_bombowce_los.html Trochę fotografii szczegółów Łosia oraz notka historyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinowski Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Siadł mi skaner grr Nie będzie na razie zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.G. Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Model Łosia jest piękny, ale poczekam na większą wersję pod 2 czterotaktowe spaliny. Oj połatało by się wtedy z „Jedenastkami” i Karasiami… …Chyba się rozmarzyłem. :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin82at Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Kompletuje akkurat czesci do tego modelu i chcialem sie zapytac jakie Podwozie naj lepiej do tego modelu uzyc? Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Ja użyłem takiego i golenii z niewielkimi zmianami. Jak później się okazało wybór był bardzo dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin82at Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Dziekuje za ta informacje ... juz zamowilem Mozne sie jeszcze zapytac jakie Silniki z HK by naj lepiej pasowaly ? Z gory dziekuje i Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 W moim są takie silniki włożone z takimi trójłopatowymi śmigłami i są wystarczające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Na prośbę kolegów wrzuciłem zdjęcia ze składania Łosia, które wcięło po zmianie serwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tolo80 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Niestety nigdzie nie znalazłem informacji w którym miejscu wypada środek ciężkości. Tomku, z tego co widziałem - trochę manewrowałeś sc w stosunku do pierwotnych założeń. Gdzie wg. Ciebie najlepiej on wypada ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zależy jak lubisz latać , u mnie to było na środku węglowej rury. Pewnie w ramach eksperymentów dałbym jeszcze do przodu 1cm ,ale mam mocno trawiaste podwozie i obawiam się ze były by straszne kłopoty przy starcie w postaci rycia nosem, to samo lądowanie . Ponieważ Łosia nie ma już w sprzedaży zastanawiam się nad odsprzedaniem planów lub wręcz ich udostępnieniem free ale bez celów zarobkowych. Pomyśle jeszcze nad tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tolo80 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Tomku, a środek rury węglowej u Ciebie to ile cm od krawędzi natarcia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zależy jak lubisz latać , u mnie to było na środku węglowej rury. Pewnie w ramach eksperymentów dałbym jeszcze do przodu 1cm ,ale mam mocno trawiaste podwozie i obawiam się ze były by straszne kłopoty przy starcie w postaci rycia nosem, to samo lądowanie . Ponieważ Łosia nie ma już w sprzedaży zastanawiam się nad odsprzedaniem planów lub wręcz ich udostępnieniem free ale bez celów zarobkowych. Pomyśle jeszcze nad tym. Oj Tomku kusisz Za mną cały czas chodzi taki Łosiek 2.5m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Mam ładnie rozrysowanego Łosia 3,4m .tylko skrzydła do delikatnej poprawki. No i nie mam pomysłu na zabudowę elektroniki/wyważenie. Ale to byś sobie sam przerobił w/g własnych widzi misie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Mam ładnie rozrysowanego Łosia 3,4m .tylko skrzydła do delikatnej poprawki. No i nie mam pomysłu na zabudowę elektroniki/wyważenie. Ale to byś sobie sam przerobił w/g własnych widzi misie. No, no wygląda to bardzo obiecująco Tomku. Jestem bardzo zainteresowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Mam ładnie rozrysowanego Łosia 3,4m .tylko skrzydła do delikatnej poprawki. No i nie mam pomysłu na zabudowę elektroniki/wyważenie. Ale to byś sobie sam przerobił w/g własnych widzi misie. w CADzie czy na papirze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 w corelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 w corelu Też rysuję w Corelu nie tylko modele. Pomimo mniejszych możliwości interfejs zdecydowanie łatwiejszy w obsłudze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 a będzie możliwość zakupienia modelu plizzzzzzzzz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Spóźniony mikołaj dla miłośników polskich konstrukcji !!! Dla wszystkich chętnych do pobrania formatki planów Łosia 1,5m czyli chyba z tego co pamiętam 1:12 Plany są tylko i wyłącznie do użytku osobistego , nie w celach zarobkowych. Jakiegokolwiek użycie ich w celach zarobkowych musi zostać ustalone z autorem czyli mną celem ustalenia opłaty. Kabinki i gondole są być może do kupienia w Artexie. Corel 15 użyty w projekcie jest moją własnością i jest oryginalny. http://host1gb.net.pl/download.php?file=1c8b495eaaca6906f802dcde35b8d8de Model lata wyśmienicie , po za złymi kątami silników , ale poprawienie tego każdemu zajmie 3 minuty. Druga porada to montaż otwieranego podwozia nie jako zespół serwo -podwozie , a gotowy moduł podwozia do nabycia na w HK. Trzeba o tym pamiętać przed złożeniem, a raczej oklejeniem balsą centropłata. Model latał w różnych wykonaniach od ultralekkiego pustego 1700g do ultramakietowego 3000g(ponad 3kg) i latał świetnie, bardzo łatwy w pilotażu, przyjemny w budowie, ale nie polecam początkującym budowniczym i pilotom. Wszystkim budującym życzę udanej budowy pięknego modelu polskiej maszyny i tylu startów co lądowań gotowego modelu. P.S. Piszcie kto pobrał i jak idzie budowa ,w miarę możliwości pomogę na ile będę mógł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 a możesz to zapisać w jakimś AI albo innym pdf? Mój Illustrator nie łyka tego plika, wywala tylko zestaw literek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.