mar_io Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Witajcie, Potrzebuję pomocy chłopaki od kogoś kto ma obcykane projektowanie w fusion 360. Mianowicie. Mam w wersji niekomercyjnej zapisany swój projekt kadłuba do szybowca. Generalnie robiłem to aby poćwiczyć projektowanie 3d. Kadłub jest złożony z wielu brył. W fazie projektowej doszedłem do miejsca gdzie chciałbym przerobić kadłub pod formę negatywową do druku 3d. (wczoraj kadłub podzieliłem na kawałki i wydrukowałem także z zapisem do stl nie ma problemu). Problem jest w czym innym. Nie mogę utworzyć z poszczególnych brył kombinacji. Udało mi się zszyć poszczególne bryły, utworzyła się jedna bryła jednak używam jako wzoru filmu: od 13:15 jest pokazane jak robi się formę negatywową. Wszystko super ale ja umiem tylko podczas tworzenia kombinacji formy z kadłubem zaznaczyć stworzone wycięcie proste ale nie umiem już samej bryły kadłuba. Nie wiem co dalej począc. Próbowałem stworzyć kombinację też bez rezultatu. Generalnie mam w swoim projekcie wyodrebnioną kabinę do formy i tutaj mi się udało wszystko zrobić ale ona była od początku jedną bryła, nie zlepkiem poszczególnych brył. Proszę o podpowiedź. Z góry dziękuję. W tej chwili u mnie tak to wygląda: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 22 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Temat ogarnięty do usunięcia. Nocka zarwana ale wykonane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Godzinę temu, mar_io napisał: Temat ogarnięty do usunięcia. Nocka zarwana ale wykonane. A może opisz rozwiązanie dla innych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 22 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Sprawa okazała się prosta. Model był wykonany z poszczególnych brył, które trzeba było zszyć potem wykonać scalanie w jedną bryłę. (chyba że można inaczej ale ja nie wiem jak) okazało się że blokowały mnie małe otwory w tych bryłach, które to uniemożliwiały i blokowały funkcję. Po zamknięciu ich płaszczyznami wszystko się udało. Scaliłem to w jedną bryłę i dalej już z górki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi