jarro Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Witam mam kilka pytań odnosnie tuningu tego modelu http://www.allegro.pl/item553988284_samolot_corsair_f4u_4_kanalowy_r_c.html zastanawiam sie jaki silnik bazszczotkowy mozna by w nim zainstalowac żeby co nieco śię nim smigalo. Mysle ze akumulator wejdzie do niego 1300mah 11,1 ,serwa i aparaturę chyba zostawie takie jakie sa. Smiglo gws 10,4,7 ponieważ takie posiadam. Regulator myśle ze 30 amperow tawer pro. Ciekaw jestem czy po lataniu jedynie sky lady bedę w stanie choć raz polatać tym corsairem, mimo malego doświadczenia sprobuje .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Obejrzyj sobie "dzwonki" TP. np. serię 2410. Spokojnie znajdziesz tam coś o ciągu około 400g. I przy okazji - "Tower", nie "Tawer" :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Ooo aż się łezka w oku kręci mój stary poczciwy korsarz Wpakuj do niego coś co daje ciąg w granicach 600g. Będziesz miał odpowiedni nadmiar mocy bo model musi latać szybko, inaczej w momencie można go przeciągnąć i skasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Osobiście celowałbym w śmigła tak orintacyjnie koło 9x5,9x6. Ten model powinien mieć szybkośc, oczywiście bez przesady, ale to nie funfly. Jeśli pakiet 3s, to silnik tak koło kv=1000 i około 50 - 65 gram. Ja bym dobierał orientacyjnie coś takiego. Jako oprzykład: taki silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarro Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Dzięki własnie o takim silniku myślałem ,w granicach 200wat chociaż chodzilo mi po glowie zeby kupić 340 watowy ale to chyba byłaby przesada .dodam ze ten corsair mial byc moim pierwszym modelem , ale po kilku parosekundowych lotach stwierdziłem ze zaczne jednak od motoszybowca, a corsair poczeka na lepsze czasy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Witam. Ja latam Korsarzem z GWS, który wydaje mi się jest dosyć podobnym i używam w nim TEGO silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarro Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Depesz fajny ten silnik i ma dużo mocy ale chyba kupie coś w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.