krzysiek1594 Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Witam! Czy toto-7 jest dobrym modelem na początek i czy toto-0 może być lepszy i łatwiejszy. Jeśli toto-0 jest łatwiejszy to jaki ma silnik bo na stronie motylastego jest nazwa zwyczajowa i tylko maraka silnika której nie rozumiem. I gdzie można kupić depron bo na sklep.modelarnia.pl i na modele.sklep.pl nie mają depronu na stanie a w niedziele muszę już kupić depron i troche balsy na wzmocnienia do tota. Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Użyj funkcji szukaj tak jak proponowałem. Ciekawe czy przeczytałeś lektury które ci zaproponowałem. Jeżeli nie to zbędne jest jakiekolwiek dalsze odpowiadanie na twoje pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1594 Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 przeczytałem wszystkie tematy przyklejone z działu od czego zacząć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Witam!Czy toto-7 jest dobrym modelem na początek i czy toto-0 może być lepszy i łatwiejszy. Jeśli toto-0 jest łatwiejszy to jaki ma silnik bo na stronie motylastego jest nazwa zwyczajowa i tylko maraka silnika której nie rozumiem. I gdzie można kupić depron bo na sklep.modelarnia.pl i na modele.sklep.pl nie mają depronu na stanie a w niedziele muszę już kupić depron i troche balsy na wzmocnienia do tota. Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam! Przejrzyj opisy budowy obu modeli na stronie kolegi Motylastego i sam się zastanów, czy będziesz w stanie wykonać samodzielnie wszystkie etapy. W Toto-7 jak pamiętam jest chyba trochę laminowania. Jeśli masz podaną markę silnika, to jaki problem poszukać tego silnika w sklepach i wyszukać go w ofercie? To konkretnie jest silnik TP z serii 2410. Mają różną moc i prędkości. Oba "Tota" były wielokrtonie opisywane na forum, a wyszukiwarka działa. Na pewno znajdziesz opisy wyposażenia. A co się stanie, jak nie kupisz w niedzielę depronu? :twisted: Ojciec cię za drzwi z walizkami wystawi, czy Mafia po długi wpadnie? :wink: "Tota" mozesz wykonać z zamiennika depronu jakim są polistyrenowe podkłady pod panele podłogowe. W każdym sklepie z panelami, marketach budowlanych i niekórych sklepach z wyposażeniem wnętrz. Tyle, ze nie pytaj się o depron, bo to jest nazwa uzywana przez modelarzy, a sprzedawcy nie muszą jej znać. Szukaj produktów Izoflor, Florpool itp. W dziale Warsztat jest temat ze spisem marek handlowych takich paneli i takich nazw szukaj w sklepach. Wreszcie budowa modelu to nie wyścigi. Nikt ci czasu nie mierzy i lepiej spędzić na budowie kilka tygodni więcej, niż w godzinę wysmażyć bubla. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablooo Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Ja depron dostałem w OBI. 46zł za 10 arkuszy 6mm i 36zł za 10 arkuszy 3mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Ja depron dostałem w OBI. 46zł za 10 arkuszy 6mm i 36zł za 10 arkuszy 3mm Czyli sporo przepłaciłeś. Normalnie paczka kosztuje 25 - 35zł. W "Comforcie" mają gładki 6mm, zielony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1594 Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 ertman poradził mi rwd ale zauroczył mnie zefirek którego budowa jest opisana tutaj http://forumrc.alexba.eu/zefirek_1.htm, czy to dobry model na "start" z modelarstwem ps. w między czasie zbudowałem szybowiec wolnolatający o rozpiętości 165cm i długości 60cm robiłem go z głowy i materiałów dostępnych na miejscu, jest to model kontrukcyjny, stateczniki zrobiłem z zapałek, żeberka skrzydeł ze styropianu a dźwigar skrzydeł ze sklejki, kadłub z jakiejś listewki bardzo ciękiej (około 1mm), całość oklejona papierem śniadaniowym, model waży 120g i jest już wyważony czekam na dobrą pogode żeby go oblatać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.