Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. RyżyKoń Opublikowano 16 Maja 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 Nie widzę przeszkód. Człowiek podpięty do samolot lub samolot podpięty do człowieka. Specyfika tego rodzaju hobby ma tyluż zwolenników co i przeciwników. Dla mnie, to niesamowite doświadczenie lot takim samolotem, a co dopiero dla Piotra. Piotr od zawsze był i jest inicjatorem wielu imprez, pomysłów na zawody i co najważniejsze zawsze doprowadza swoje pomysły i inicjatywy do końca. Podobnie było i w tym roku. W okresie zimy Piotr zaproponował latanie samolotami w hali. Oczywiście my niedowiarki mówiliśmy, to się nie da, ile będzie to kosztowało i do tego hala sportowa, niemożliwe itd. - malkontenci. Piotra to nie zrażało i załatwił halę sportową, raz w tygodniu na trzy godziny. Cud!? Ale taki jest Piotr. No ok. Piotrze, super, my sobie polatamy, ale Ty? Na to odpowiada Piotr „Ja też sobie polatam, nie widzę przeszkód”. Tak moi koledzy, Piotr nie widzi, bo jest mężczyzną w 100% niewidomym, nie tam źle widzącym, ale On nie widzi nawet błyskawic na niebie. Streszczam: zamówił sobie samolot specjalnie dopasowany do latania w hali z czasowym wyłącznikiem, poprosił o wykonanie specjalnego uchwytu dopasowanego do jego potrzeb i zaczęło się!!! Dowiedzieliśmy się, że niewidomy również ma zawroty głowy przy kręceniu się w kółko i aby temu zaradzić potrzebuje dodatkowego treningu na sucho. Dał radę, trenował w domu, a na hali najpierw jazdę po podłodze, następnie podrywanie modelu wreszcie lądowanie. Nie było łatwo, wszyscy trzymaliśmy kciuki i bardzo proszę obejrzyjcie filmik, Piotr i jego samolot na uwięzi.... Dodam, że Piotr również lata na lotnisku, na wolnym powietrzu, samolotem z napędem spalinowym! I co wy na to? Kopara w dół! Taki jest Piotr. Teraz przygotowuje się do zrobienia pętli. Spoko, uda się w 100 procentach. Wszyscy trzymamy kciuki. To nie prawda, że niepełnosprawność nas ogranicza. Piotr super gra w kręgle i strzela bardzo celnie ze sportowej wiatrówki. M. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkub Opublikowano 17 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Gratulacje. Życzę sukcesów podczas zdobywania dalszych umiejętności. Przy okazji zapraszam na Puchar Świata i Mistrzostwa Europy w pierwszej połowie sierpnia na lotnisko Kruszyn. S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszczech Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Gratulacje dla Piotra i całej ekipy. Jestem dumny, że miałem w tym mały udział. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi