Daniel1978 Opublikowano 21 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 Dzień dobry. Całkiem przez przypadek stałem się posiadaczem motoszybowca Solius. Pierwsze co nie ma klap. To dorabiamy. Klapy odcięte lekko zeszlifowane pod kątem, wklejony pręt węglowy. Mocowanie na trzech nylonowych zawiasach. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 21 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 Z Soliusa będziesz zadowolony ... Trochę miękkawe skrzydła posiada, niemniej można go pogonić i to całkiem porządnie. Przy dobrym napędzie żwawości mu nie brakuje a i bez napędu daje rady mimo że to ,,styropian,, Frajda z szaleństw zapewniona... Przez 8 lat dojrzewałem do zrobienia klap i jakoś do tej pory nie mogłem się zdecydować chyba przez miękkość skrzydeł. No ale może w końcu dojrzeje, choćby z czystej ciekawości. Kibicuję w takim razie 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 22 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 No no stroboskopy, światła pozycyjne.... Całkiem niezła modyfikacja ja tylko dorabiam jakieś tam klapy.... Ech. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 22 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 Oświetlenie pożyteczna sprawa zwłaszcza kiedy słoneczko jest już bardzo nisko lub po zachodzie. Model na sporej wysokości ( tylko do 120m ) też jest mega widoczny, nie sposób zgubić go na niebie. A że modele ,,styropianowe,, to wdzięczny materiał do wszelakich modyfikacji więc czemu by nie skorzystać z przeróbek. Liczy się fun i dobra zabawa. Kiedy koledzy mają już złożone swoje modele, z kumplem Antosiem mamy do dyspozycji całe niebo i frajdę że hej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 23 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Aaa.... To jest was więcej, takich doświetlonych?. Racja Bogdan to ma być zabawa. Powoli kończymy. Złączki Mpx zamiast serwowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 11 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 20230707_081639A_1920x1080_1152x648.mp4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plotek Opublikowano 11 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Solius, niby wiekowo stary już model ale daje dużo funu Chyba muszę się porozglądać za czymś takim lub podobnym Mam co prawda Grafasa ale z uwagi na spore zarosty wokół domu myślę o jakiejś piance Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi