Piciu Opublikowano 23 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2023 Witam, Gdzie były publikowane plany RWD-5 Wiesława Schiera w najwcześniejszej wersji , z wymiarami każdej części na planie. Model był chyba w wersji na uwięzi ?? Czy to było S i M , czy MODELARZ ? Nie pamiętam. Proszę o pomoc. Dziękuję Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Plany są w necie. RWD-5bis_plan_kadlub_Schier.pdf RWD-5bis_plan_skrzydlo_Schier-1.pdf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciu Opublikowano 24 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Dziękuję To nie o te plany chodziło. Jeszcze starsze. Chyba pierwsze plany RWD-5 jakie Schier opublikował. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KayFranz Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 W "Miniaturowym Lotnictwie". Pierwsze wydanie w 1961. I model na planach był swobodnie latający lub RC, z możliwością sterowania sterem kierunku. O ile mówisz o planach MODELU. Bo w tym samym roku pan Wiesław opublikował też plany samolotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2023 Te plany ktore Ci dałem w pdf.To są identyczne jak z pierwszego wydania Miniaturowego Lotnictwa z 61r.Starszych planow nie było z tego co wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KayFranz Opublikowano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2023 Z wydania z lat 70-tych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2023 To jest opis do modelu własnie do tych planow.Papa pisze w jakiej wersji można go zbudować.Masz fotki pierwszego wydania ML.Część pierwsza i druga.Plany mam orginalne papierowe,nie różnią sie niczym od tych PDF.Innych planow poprostu niema. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KayFranz Opublikowano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2023 Tajes. I chyba już wcześniejszych nie było. Podejrzewam, że Piciu coś źle kojarzy. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciu Opublikowano 25 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2023 Witam. O plany tego modelu mi chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 No to jest własnie RWD 5 bis.Co do twojego zdięcia,to jest przykład jeden z wielu jakie Schier przedstawiał odnośnie mocowania silnika.Przykłady są przeróżne,mocowanie statecznikow itp.Zauważ ze wiele rozwiązań odnosił się do własnie 5.Planow innych niema.Więc jak chcesz budować ten model skorzystaj z planow ktore Ci podałem,innych nie znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 3 godziny temu, Grzesiek napisał: Planow innych niema Sa, w Modelarzu z lat 50-tych to raz, dwa "Plany modelarskie" wydawnictwa LOK- mały format- były wydane plany RWD 5 bis (https://archiwum.allegro.pl/oferta/plan-modelu-samolotu-rwd-5-bis-i6601099678.html ) Jak 12 , C 104 i PZL 11 wszystkie modele na uwiezi, konstrukcji W.Schiera Zdjecia w Miniaturowym Lotnictwie częśc 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 JAK-12R NU plany.pdf Bu 131 NU.pdf PZL p11 mam w kompie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzon Opublikowano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 mam oryginalne z ksiazki schiera moge odstapic, prosze dzwonic 609 622 221. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciu Opublikowano 4 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia Witam, Jak to miło mieć rację .... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 5 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia To plany z 1956 roku. Model to wolnolotka na polski silnik 0,8 ccm SIM-3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi