Marcel1234 Opublikowano 2 Lipca 2023 Opublikowano 2 Lipca 2023 Witam, Jakiś czas temu kupiłem sobie aparaturę (bez wyświetlacza) i odbiornik (6-cio kanałowy). Połączyłem je ze sobą i niestety zamiast 6 kanałów mogłem sterować tylko 3-ma kanałami. aparatura nadawała sygnał tylko pokrętami VRA i VRB oraz swichem SWA. Na żadnym z kanałów nie ma reakcji na drążki, czy inne przełączniki. Odbiornik i aparatura działają na systemie AFHDS2A. Jak ustawić kanały? O ile w ogóle się da. Cytuj
Bodzioch Opublikowano 2 Lipca 2023 Opublikowano 2 Lipca 2023 Jeżeli to jest oryginalny odbiornik od tego nadajnika ( tylko do kontrolera lotu) to kanały na drążkach idą po PPM do kontrolera lotu. Musisz kupić normalny odbiornik AFHDS2A. Nadajnik też można przełączyć na system AFHDS. Cytuj
Ares Opublikowano 3 Lipca 2023 Opublikowano 3 Lipca 2023 W dniu 2.07.2023 o 11:28, Marcel1234 napisał: akiś czas temu kupiłem sobie aparaturę (bez wyświetlacza) i odbiornik (6-cio kanałowy). Marcel to jest powitalnia. Taki wątek to do działu elektonika . Pewnie moderator i tak usunie ale piszę abyś na przyszłość wiedział co i jak. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi