Patryk Urban Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 Witam, Szukam funkcji klapolotek (lotki z funkcją klap) w w/w radiu i nie mogę się doszukać. Szukałem po internecie, czytałem w instrukcji i niby jest dowolne ustawienie miksera ale co mi z tego jak nie umie niczego ustawić. Do tego radio ma oprogramowanie po niemiecku :evil: Pytanie czy jest taka funkcja?
marcin133 Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 Na pewno można Patryk Nie mam tego radia i nie wiem czy Ci pomogę ale na tej stronie jest manual do ściągnięcia do tej aparatury. Poczytaj "mc-16/20 Manual Part 2" strona 8/42 może coś Cię to nakieruje. Ten mikser to Flap-Flaperon.
Patryk Urban Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 Mam instrukcję po Angielsku, do mc18. Ta co mi podałeś nie pasuje do radia, ale myślałem że mc18 i mc 20 to to samo bo jest na tej stronie właśnie instrukcja do mc18 i do tego kilkustronny update do mc 20(lista nowych funkcji) Pobawiłem się trochę radiem i ustawiłem sobie mikser klapy-lotki, i działa z tym że tylko w jedną stronę. Jak już wykombinuję jak to ustawić to dam tutaj znać.
marcin133 Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Pobawiłem się trochę radiem i ustawiłem sobie mikser klapy-lotki, i działa z tym że tylko w jedną stronę. To znaczy że lotki wychylają się równocześnie? Nie na przemian? Jeśli tak to musisz dać rewers na kanale lotek lub klap. Nie na obydwu na raz
Patryk Urban Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 Działają lotki tak jak trzeba i jak przesunę suwak klap to obie lotki mi się w górę przechylają, nadal pełniąc swoją funkcję. Ustawiałem revers na klapach ale to nic nie dawało...
meteor Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Spróbuj załatwić sprawę rewersami w nadajniku albo zmień wtyczki w odbiorniku i znów spróbuj z rewersami. Na pewno się uda
Adam P. Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Miałem taki przypadek jak przy pospiesznym składaniu modelu pomyliłem wtyczki lewej i prawej lotki-trochę zdziwiłem się jak przy podejściu do lądowania wychyliły się w górę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.