Dariusz Dudzik Opublikowano 6 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2023 Elektra Carla Goldberga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. art_c Opublikowano 8 Września 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 8 Września 2023 Tuż przed zachodem udało mi się zdążyć i na zroszonej już łące, w całkowitej ciszy, zrobić pierwsze loty z ręki bez silnika i jeden silnikowy. Admirál ślicznie lata i sprawia wrażenie, że sterowanie tylko mu przeszkadza. 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visionaero Opublikowano 12 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia To był także i mój jeden z pierwszych szybowców RC. Statecznik pionowy został rozcięty i podzielony na statecznik nieruchomy i ster wysokości. Rzeczywiście latanie nim było świetne. Ponieważ nie często chodziłem latać sam to latanie odbywało się tylko po wyrzucie z ręki bez holowania. Ot taki wstęp do F3K. Czasem zabierał się na termikę, a na ster kierunku reagował jakby miał lotki. Nawet kiedyś szukałem jego planów. Udanej zabawy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visionaero Opublikowano 19 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia Przeczytałem jakie bzdury napisałem, nie wiem dlaczego? Chodziło o statecznik poziomy, który został podzielony na dwie części by zrobić z niego model sterowany sterem kierunku i wysokości. Reszta opisu już dobra, przepraszam za usterki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. art_c Opublikowano 19 Sierpnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia Ja też bardzo lubię ten model, jest niezwykły. Nawiązałem kontakt z klubem SAM 95 Bohemia, którego szef ma świetne rozeznanie wśród modelarzy w całej Europie latających antykami. Od niego dowiedziałem się, że model pochodzi z Czech z Uścia nad Łabą, z klubu Modelklub Severka Suché. Twórca modelu nazywał się Petr Šulc. Niestety już nie żyje. Choć to oryginał i ma jak myślę ok.40 lat, a w trakcie renowacji wydawał się kruchy i zakładałem, że go oblatam i schowam, to okazało się, że Admiral świetnie lata i jest bardzo praktycznym szybowcem rekreacyjnym na słaby, a nawet umiarkowany wiatr. Oczywiście latam nim delikatnie. Latanie Admiralem jest rodzajem medytacji. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art_c Opublikowano 20 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia I jeszcze filmik: 20240815_184047.mp4 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi