symon5 Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia Starszy temat ale się podepnę ,z tego co pamiętam to producent zalecał do COXów paliwo z bodajże 20%nitra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia https://en.wikipedia.org/wiki/Cox_model_engine#Fuel Prociem bałdzo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia No to czyli moja pamięć stara ale jara ,od razu wyciągnęła średnią ? na usprawiedliwienie nigdy nie używałem COXów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia Mam tych COX-ów ze 20 różnych. Czasem celem sprawdzenia niektóre odpaliłem. Pracują nawet na paliwie 0 nitro. Kiedyś dawno temu na Koksika w mojej pierwszej modelarni MDK została zbudowana łódeczka zwana "Bułeczką". Motor COX MEDALION 2,5. Oczywiście paliwo bez nitrometanu, bo to był ok.1976... I co? I Kosik zapiepszał aż się rozleciał. Mam takiego malutkiego COXa 0.33 i czasem go sobie odpalam na zerowym paliwie i Koksik chodzi. Może do napędu w modelu potrzeba tego nitra, ale tak czy inaczej koksiki pracują też bez nitrometanu. Mam to sprawdzone.A.C. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioneer Opublikowano 13 Września Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września Fajny kurdupel Chodzi mi o tego małego niebieskie z filmiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi