Depesz Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Witam. Czy ktoś miał do czynienia z TYM modelikiem? Jeśli tak to poproszę o opinie. Czy modelik nadaje się na pierwszą suszarkę :rotfl:
Kaper Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 Widziałem w akcji. Niezły wymiatacz i jazgot robi straszny (być może trochę niedopracowana aerodynamika otunelowania wentylatora). Niby nie bardzo mała powierzchnia nośna, ale mimo to spora prędkość lądowania i konieczność niezłego ciepnięcia przy starcie. Pozdrawiam,
Dj. Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 konieczność niezłego ciepnięcia przy starcie. Mam L-39, powierzchnia nosna wydaje sie podobna, a lata "to " fajnie, wcale nie trzeba mocno rzucac modelem... Start pod wiatr(tylko i wyłącznie) taki mocniejszy - wystarczy tylko niemal cofnąć reke. Model nie jest zbyt szybki - ALE TO L-39, NIE SYNAPSE.Ta sama firma , byc może to jedyne punkty wspólne...
Depesz Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Opublikowano 10 Marca 2009 Witam. Właśnie ukończyłem uzbrajanie modelu. Silnik założyłem taki jaki miałe, tj. Himax 5300 kv, serwa to Towerpro 91, regulator 25A, aku 3S 1250 mAh 20C. Pobór prądu przy naładowanym aku to 20A. Czy to wystarczy? Spód modelu podkleiłem zbrojoną taśmą, na kilka lądowań powinno wystarczyć, ale przy krecie nic nie da ;D
Marcinmb Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 Super modelik..Jaka wyszla waga,i czy mierzyl Pan ciag?
Depesz Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Opublikowano 10 Marca 2009 Waga to 450g, ciągu nie mierzyłem. Natomiast poziom hałasu jest nie do wytrzymania :shock:
ertman_176 Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 i konieczność niezłego ciepnięcia przy starcie. Pamiętaj o tym bo wystartowanie tym modelem moze byc trudne. Do tego dzioby takich modeli uszkadzają się niezwykle łatwo.
Depesz Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Pamiętaj o tym bo wystartowanie tym modelem moze byc trudne. Dziś oblatany został wreszcie Synapse i na szczęście nie potwierdziła się powyższa opinia. Model wystarczy średnio mocno wyrzucić ale jak najbardziej płasko i lekko w górę. A potem to już tylko adrenalina :shock: . Co do trymowania to wystarczyły dwa kliknięcia w górę na wysokości i to wszystko. Latałem oczywiście na minimalnych wychyleniach z expo 30. Modeli klata na 1/3 gazu, oczywiście jest bardzo czuły na stery, ale gdy mu nie przeszkadzać, to prawie sam lata. Na 1/2 gazu to już rakieta. Zalecany silnik miał mieć 3500kv, a mój ma 5400 kv ;D . Przy następnych lotach wezmę ze sobą kamerkę, by poprzeć moje słowa. A, i jeszcze jedno. W bezwietrzną pogodę ląduje się nim stosunkowo łatwo, ciężko go przeciągnąć. Szczerze polecam, fajny model za niewielką kasę.
sudik Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 A mnie dziwi " pakiet 1,1V 910-1250 mah " czyżby tylko tyle pradu potrzebował:?: Przeciez na tym napięciu to serwa nawet nie zamruczą ;D . Pozdrwawiam Bartek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.