AndrzejC Opublikowano 1 Marca 2007 Opublikowano 1 Marca 2007 Panowie. W zwiazku z tym ,że wyznaje zasadę,że wszystko co lata zawsze kiedyś spaść musi! (przynajmniej mi cholerka zawsze spada :wink: )więc odkąd pamiętam zawsze w zakresie moich zainteresowń były łodeczki. A że, wg mnie prawdziwą adrenalinkę "daje" napęd spalinowy, więc zajezdziłem w swoim modelarskim żywocie ogromną liczbę motorków róznych. Zaczynalem od Meteorów, które dawały w kość ale dawalo się na nich czasem popływać Czasy dzisiejsze to oczywiściew CMB z najwyższej półki, bo tylko na silnikach tej mocy mozna dziś ścigać się,żeby wygrywać w Europie i na świecie. Nie piszę tu po to ,żeby się chwalić tylko żeby może zachęcić Was do tego co ja i paru innych Gości robimy. Wiem, że to co pisże wielu będzie czytać z dystansem i z ironią, ale moim zdaniem tylko prawdziwy wyścig daje pełną satysfakcję. Samolocik poleci, następny po nim też poleci i jeszcze następny... A każdy kolejny wyścig łodką jest inny! I daje tyle satysfakcji z wygranej jak nic innego w tym naszym sporcie. Więc może spróbujcie zbudować coś innego od tego co teraz robicie. Z racji tego, że siedzę w tym już jakieś 30 lat więc troszkę się tych FSRkow nauczylem i chętnie pomogę. Mamy taka klasę dla początkujących gdzie wszystko jest sprowadzone do tego ,żeby było jak najprostsze i jak najtansze (3,5 standard). Jezeli ktos za Was ma coś co z grubsza przypomina łodkę klasy FSR i jest napedzane silnikiem 3,5 a i inne pojemnosci tez będa mile widziane , niech da znać może akurat ten jego stateczek nada się do wyscigu i bedzie nim mozna wystartować? Czytam Tu posty Mądrych Ludzi o podobnych zainteresowaniach do moich. Nie chcę nikogo agitować i namawiać do tego co robię :wink: ale uważam, że FSRY są THE BEST!!! Panowie chętnie pomogę infomacjami: co, jak i gdzie. pytajcie!! P.S. Może ( bez obrazy) sa tacy Koledzy którzy mogą nie wiedzieć o czym pisałem powyżej. Więc informuję ,że chodzi o zespołowy wyscig bardzo szybkich łódek RC. ( ja osobiście też nie rozróżniam wszystkich konkurencji lotniczych) Andrzej Ciechański (MP 2005,2006 FSR7,5) Wrocław
modelarzkobi Opublikowano 1 Marca 2007 Opublikowano 1 Marca 2007 Nasza modelarnia w wałbrzychu także bedzie startować w zawodach ślizgów. Przepraszam że zapytam czy pan czasem nie ma ksywe "Ciacho" bo słyszałem że nasza modelarnia zna takiego z wrocławie może to pan :?:
AndrzejC Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Opublikowano 2 Marca 2007 No mam taką ksywkę w tym naszym swiatku :wink: Z resztą u nas każdy jakąś ma. Z Walbrzychem wspólpraca uklada sie wspaniale. Byłem nawet kiedyś u Was.Może jakiś wspólny trening kiedyś zrobimy . Oczywiście jak łódki pokończycie. Czy Ty też coś budujesz z naszej branży?
modelarzkobi Opublikowano 2 Marca 2007 Opublikowano 2 Marca 2007 Oczywiście że tak :!: Ja narazie zaczynam i robie ślizga w klasie standard. Łudki zaczynamy odlewać i cos się kręci Startujemy też w zawodach bodajrze we Wrocławiu co będą bodajrze w maj-czerwiec niewiej jeszcze dokładnie kiedy Pozdrawiam :!:
rafix Opublikowano 2 Marca 2007 Opublikowano 2 Marca 2007 No niechce sie chwalic , ale tez robie slizga w klasie standart. Tyle ze nie bede mial go od podstaw tylko "remontuje starego" trzeba tylko wszystko zamontowac: zbiornik, silnik, polka na serwa, ster itp. moze jutro bede na modelarni to zrobie kilka fotek i zaloze nowy post i tam bede wstawial fotki jak posuwaja sie prace :wink:
AndrzejC Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Opublikowano 3 Marca 2007 Dość póżno się do tej roboty zabieracie, ale może zdążycie, pierwsze nasze zawody będą we Wrocławiu 11-13 maja, wiec czasu jest coraz mniej. Pogońcie tam Jurka do pracy niech Wam troszkę pomoze. :wink: Jezeli jakies problemy bedziecie mieć to pytajcie. A.C.
modelarzkobi Opublikowano 3 Marca 2007 Opublikowano 3 Marca 2007 Napewno zdążymy tak mi sie przynajmniej wydaje A co do treningu to jedziemy 1 maja do Sławy więc trzeba się sprężyć :wink:
AndrzejC Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Opublikowano 12 Listopada 2007 No Koledzy Lotnicy sezon się zakończył więc nadszedł czas na budowe czegos nowego. Ponawiam propozycję. Jeżeli chodzi o łódeczki to jak pisałem na wstępie pomoc moja jak i innych fsrowców jest jak najbardziej aktualna. Może się jednak pościgamy ? A.C.
Milko Opublikowano 12 Listopada 2007 Opublikowano 12 Listopada 2007 Ja od paru lat startuje w ślizgach ale ECO, tylko rekreacyjnie a jedyne zawody na jakie jeżdżę to dni Skawiny-jest tam grono modelarzy nie tylko szkutniczych którzy tę imprezę organizują-polecam ale to dopiero w Maju.Za to mój znajomy modelarz zabrał się za budowę FSRa jest "wśród nas" więc może się wypowie :wink: .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.