AndrzejC Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Panowie. W zwiazku z tym ,że wyznaje zasadę,że wszystko co lata zawsze kiedyś spaść musi! (przynajmniej mi cholerka zawsze spada :wink: )więc odkąd pamiętam zawsze w zakresie moich zainteresowń były łodeczki. A że, wg mnie prawdziwą adrenalinkę "daje" napęd spalinowy, więc zajezdziłem w swoim modelarskim żywocie ogromną liczbę motorków róznych. Zaczynalem od Meteorów, które dawały w kość ale dawalo się na nich czasem popływać Czasy dzisiejsze to oczywiściew CMB z najwyższej półki, bo tylko na silnikach tej mocy mozna dziś ścigać się,żeby wygrywać w Europie i na świecie. Nie piszę tu po to ,żeby się chwalić tylko żeby może zachęcić Was do tego co ja i paru innych Gości robimy. Wiem, że to co pisże wielu będzie czytać z dystansem i z ironią, ale moim zdaniem tylko prawdziwy wyścig daje pełną satysfakcję. Samolocik poleci, następny po nim też poleci i jeszcze następny... A każdy kolejny wyścig łodką jest inny! I daje tyle satysfakcji z wygranej jak nic innego w tym naszym sporcie. Więc może spróbujcie zbudować coś innego od tego co teraz robicie. Z racji tego, że siedzę w tym już jakieś 30 lat więc troszkę się tych FSRkow nauczylem i chętnie pomogę. Mamy taka klasę dla początkujących gdzie wszystko jest sprowadzone do tego ,żeby było jak najprostsze i jak najtansze (3,5 standard). Jezeli ktos za Was ma coś co z grubsza przypomina łodkę klasy FSR i jest napedzane silnikiem 3,5 a i inne pojemnosci tez będa mile widziane , niech da znać może akurat ten jego stateczek nada się do wyscigu i bedzie nim mozna wystartować? Czytam Tu posty Mądrych Ludzi o podobnych zainteresowaniach do moich. Nie chcę nikogo agitować i namawiać do tego co robię :wink: ale uważam, że FSRY są THE BEST!!! Panowie chętnie pomogę infomacjami: co, jak i gdzie. pytajcie!! P.S. Może ( bez obrazy) sa tacy Koledzy którzy mogą nie wiedzieć o czym pisałem powyżej. Więc informuję ,że chodzi o zespołowy wyscig bardzo szybkich łódek RC. ( ja osobiście też nie rozróżniam wszystkich konkurencji lotniczych) Andrzej Ciechański (MP 2005,2006 FSR7,5) Wrocław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Nasza modelarnia w wałbrzychu także bedzie startować w zawodach ślizgów. Przepraszam że zapytam czy pan czasem nie ma ksywe "Ciacho" bo słyszałem że nasza modelarnia zna takiego z wrocławie może to pan :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 No mam taką ksywkę w tym naszym swiatku :wink: Z resztą u nas każdy jakąś ma. Z Walbrzychem wspólpraca uklada sie wspaniale. Byłem nawet kiedyś u Was.Może jakiś wspólny trening kiedyś zrobimy . Oczywiście jak łódki pokończycie. Czy Ty też coś budujesz z naszej branży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Oczywiście że tak :!: Ja narazie zaczynam i robie ślizga w klasie standard. Łudki zaczynamy odlewać i cos się kręci Startujemy też w zawodach bodajrze we Wrocławiu co będą bodajrze w maj-czerwiec niewiej jeszcze dokładnie kiedy Pozdrawiam :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 No niechce sie chwalic , ale tez robie slizga w klasie standart. Tyle ze nie bede mial go od podstaw tylko "remontuje starego" trzeba tylko wszystko zamontowac: zbiornik, silnik, polka na serwa, ster itp. moze jutro bede na modelarni to zrobie kilka fotek i zaloze nowy post i tam bede wstawial fotki jak posuwaja sie prace :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Dość póżno się do tej roboty zabieracie, ale może zdążycie, pierwsze nasze zawody będą we Wrocławiu 11-13 maja, wiec czasu jest coraz mniej. Pogońcie tam Jurka do pracy niech Wam troszkę pomoze. :wink: Jezeli jakies problemy bedziecie mieć to pytajcie. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Napewno zdążymy tak mi sie przynajmniej wydaje A co do treningu to jedziemy 1 maja do Sławy więc trzeba się sprężyć :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 No Koledzy Lotnicy sezon się zakończył więc nadszedł czas na budowe czegos nowego. Ponawiam propozycję. Jeżeli chodzi o łódeczki to jak pisałem na wstępie pomoc moja jak i innych fsrowców jest jak najbardziej aktualna. Może się jednak pościgamy ? A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Ja od paru lat startuje w ślizgach ale ECO, tylko rekreacyjnie a jedyne zawody na jakie jeżdżę to dni Skawiny-jest tam grono modelarzy nie tylko szkutniczych którzy tę imprezę organizują-polecam ale to dopiero w Maju.Za to mój znajomy modelarz zabrał się za budowę FSRa jest "wśród nas" więc może się wypowie :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.