robraf Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 http://epheli.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=9672&highlight=wracaj+zdrowia&sid=9238ebbcad3206fc70ccb9193964bce6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Aż dziw, że sam prosiłem o ten link. Niedobrze mi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 widzisz? ja po przeczytaniu tego bylem o krok od dluzszej wizyty w wc ... :paw: mi gdby cos takiego sie przydarzylo (odpukać ) to na 1000000% bym zemdlał... Dzięki Bogu że mu to oko naprawili... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 mi gdby cos takiego sie przydarzylo (odpukać ) to na 1000000% bym zemdlał... a ja pewnie ataku histerii bym dostał. Ale swoją drogą trzeba mieć ch.........o pecha, żeby takim małym elementem w środeczek oka dostać :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur.nesbyen Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 ...mialem tak samo jak przeczytalem na epheli temat o tym jak gosc dostal metalowym pretem od helika (wielkosci belta - honey bee king 2 chyba to byl) prosto w oko i nie czul za wielkiego bolu... myslalem ze zwymiotuje... ten opis calego zdarzenia.... od teraz narazie niepodchodze do odpalonej kosiarki(helika) ja juz to w goglach ochronnych ale i to musze zaopatrzyc sie w strzelnicze i po kazdym locie dokladnie ogladac lopaty Jako, że procz skrzydeł kosiarkę też posiadam i do forum heli należę, artykuł czytałem... Zainteresowanie BHP wystąpiło u mnie wręcz paranoiczne. Następnego dnia zamowiłem gdzieś w sieci okulary SPECJALNIE dla pilotow heli (są take!), a wszelkie operacje przy łopatach traktuję jak ingerencję, w spod prawdziwej kosiarki do trawy. Ogolnie zbladłem na myśl ile razy świadomie bądź nie "przeginałem". Polecam lekturkę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 mi gdby cos takiego sie przydarzylo (odpukać ) to na 1000000% bym zemdlał... Niekoniecznie, w adrenalinie i takich sytuacjach człowiek inaczej się zachowuje, ból i emocje przychodzą później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 dokładnie tak jak mówisz .. miałem nieprzyjemność pogruchotac sobie prawą dłoń pod paskiem klinowym - szczęście ze był luźny a silnik pracował na wolnych obrotach .. zaczęło boleć dopiero ok 3 godziny później jednak lekarz się spisał składając puzzle z kości wymasował paluchy i wszystko wróciło +- na swoje miejsce i kości prawidłowo się pozrastały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Ja natomiast będąc hardcorowcem a raczej oszczędnym człowiekiem, chciałem zaoszczędzić na rozruszniku i paliłem silnik od ręki z palca... aż do czasu gdy raz nie zdążyłem zabrać reki i mi śmigło haratnęło po łapie i odpadł opuszek palca. O dziwo po chwil zauważyłem co się stało i że prócz oleju z rozruchu wszytko jest zafajdane na czerwono :/ Na szczęście brakujący fragment palca odrósł po dwóch miesiącach i tylko przyglądając się można zauważyć że coś się mi stało - pozostała blizna ku przestrodze. Nauczyło mnie to dobrze rozumu, a pierwsza rzecz a jaką zrobiłem to zakup rozrusznika :] W końcu palce są potrzebne w życiu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 DarekRh ,po co odkopujesz stare tematy ? to juz drugi temat jaki widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 DarekRh ,po co odkopujesz stare tematy ? to juz drugi temat jaki widzę PROFILAKTYKA DLA INNYCH :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 a czemu by nie odkopywać... skoro ma cos do napisania... w koncu to jest FORUM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Dzięki robraf za wstawiennictwo. Myślę że temat bezpieczeństwa nigdy nie przemija z czasem Pozdrawiam i przepraszam za post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 DarekRh ,po co odkopujesz stare tematy ? to juz drugi temat jaki widzę stary temat? faktycznie prawie całe dwa miesiące nikt sobie nic nie urąbał a tu nagle DarekRG postanowił napisać coś o swoim opuszku - Darek popraw się :twisted: a żeby nie było całkiem OT to ja teraz zacząłem bawić się benzyną 26cm (kosowa maszyna) jeszcze nie odpalony a już mam skaleczone przedramię :faja: w końcu 17 cali śmigło robi swoje :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.