symon5 Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Naszło mi takie pytanie, czy w Taranisie X9D jest możliwe na dysku SSD zapisywanie danych z telemetrii no i późniejsze jej odczytanie .Może ktoś coś wie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia openTX daje taką możliwość. W Funkcjach Specjalnych podpinasz pod jakiś przełącznik funkcję Logi SD i ustawiasz czas, co jaki ma zapisywać (na zrzucie akurat co 1 sekundę). Na karcie SSD logi zapisywane są w katalogu Logs. Można przeglądać w Companion lub np. w excelu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Jak najbardziej można zapisywać i odczytać na towarzyszu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 18 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia To znaczy że będę mógł odczytać to co mnie interesuje ,czyli prędkość ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Jeżeli będziesz miał taki czujnik zarejestrowany w systemie, to tak. Plik jest w formacie *.csv Po otworzeniu w excelu wygląda tak W Companion może to wyglądać tak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 18 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Mam GPS ,na ekranie pokazuje prędkość , ale lepiej na spokojnie popatrzyć po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Będziesz modelem latał po ziemi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 18 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Nie zauważyłeś na moim awatarze do jakiego modelu mi to potrzebne ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Przepraszam, fakt, na awatarze coś tam widzę Awatar nie mówi, że prędkość akurat tego modelu będziesz mierzył. Pytałem bo bywają różne pomysły... A jeszcze jakbyś miał filmik z biegu (?) tego modelu i zarejestrowaną jego prędkość to można jedno nałożyć na drugie i oglądać do woli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 18 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Konkretnie chodzi mi o mierzenie prędkości maksymalnej na treningu czy też podczas ustawiania modelu . Zawody to inna bajka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia (edytowane) Ale trening też można kręcić. Ok, to z filmem to tylko taki temat poboczny. To jeszcze w ramach podpowiedzi. Na oknie telemetrii można mieć wyświetlone zapamiętaną najwyższą prędkość. Kończysz bieg, rzut oka na ekran i już wiadomo ile było max (to co podkreślone), a reszta w logu. u mnie wskazania z vario (Alt) i rurki pitota (ASpd), w Twoim wypadku powinno być GSpd+ choć jeszcze się upewnię: mówimy o czujniku GPS od Frsky? Edytowane 18 Kwietnia przez Jerzy_R korekta redakcyjna :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Jak masz GPS możesz zobaczyć ślad swojego lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Tu raczej mamy Kolegę wodniaka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 19 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Tak czujnik GPS od FRSKY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia No to wsio już wiemy i teraz byle do wiosny... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 20 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia W dniu 18.04.2024 o 21:09, Józef 21 napisał: Jak masz GPS możesz zobaczyć ślad swojego lotu W jakim to programie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 20 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Pewnie Google Earth Trochę się miejscówka "rozjechała", ale widać co nie co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 20 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Companion . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 21 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Niestety ale rozwiązania od frsky nie nadadzą się dla twoich potrzeb ze względu na częstotliwość odświeżania pozycji a co za tym idzie obliczenie prędkości maksymalnej. 1 hz to zbyt mało aby pomiar był rzetelny. z drugiej strony zdobycie dzisiaj czujnika nie jest takie proste. Został wycofany z produkcji. Trzeba go zrobić samemu a to oznacza koszty. Wszystko zależy od tego jakiej precyzji potrzebujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 21 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Mam czujnik GPS od FRSKY ,ale skoro mierzył mi prędkość bez zapisywania to chyba zmierzy i zapisze na dysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi