jacekplacek Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Jak w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Wyprowadź lużno na zewnątrz kadłuba, byle nie pod skrzydłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 7 godzin temu, jacekplacek napisał: Jak w temacie. Tak jak napisał Wojtek anteny muszą być wyprowadzone na zewnątrz i nie mogą dotykać elementów węglowych. Warto pamiętać ,że antena to element na końcu "wąsa" wychodzącego z odbiornika a nie cały przewód. To co jest zaekranowane może dotykać kadłuba ale ważne aby faktyczna antena była na zewnątrz. Nie wiem jakich odb. używasz bo w mojej Sanvie są dwie anteny i instrukcja pokazuje jak mają być rozmieszczone względem siebie . Generalnie węgiel nie węgiel jak masz antenę na zewnątrz to zawsze jest lepiej choć w drewnianych kadłubach nie ma konieczności ich wystawiania. Tylko zabezpiecz solidnie to co będzie wystawać bo łatwo przy lądowaniu urwać taki wąs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi