Osa Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Okazuje się, że można w prosty sposób poćwiczyć w domu latanie na uwięzi. Wszystkim początkującym wkładamy do głowy , że do latania RC najpierw symulator. Od dawna dostępny jest darmowy symulator lotu PicaSIM https://www.rowlhouse.co.uk/PicaSim/download.html z dwoma modelami na uwięzi. Wystarczy podpiąć jakiś kontroler z linkami i już. Wykonanie takiego to prosta sprawa wystarczy zwykły nadajnik rc z możliwością podłączenia go jako joystick. Ja mam Radiomaster Zorro więc bez jakichkolwiek przeróbek można go podłaćzyć. "przymocowany" do kawałka płyty np. sklejki, do tego jakiś popychacz przegubowo i gotowe. Przepraszam za jakość zdjęcia i wideo bardziej mi chodzi o ideę. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca W lataniu na uwięzi najtrudniejsze jest opanowanie błędnika, reszta to pikuś. Ten symulator nie zapewnia podstawowego parametru czyli obracania się pilota... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszczech Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Paweł, bo trzeba by może tę naukę rozłożyć na dwa etapy. W pierwszym nauka odruchów (pamięć mięśniowa) tym symulatorem. A w drugim etapie błędnik. Ja za młodego stawałem na środku pokoju z wyciągniętą ręką i kręciłem się w kółko przez parę minut. Wzbudzając szczery ubaw u domowników. ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrku Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Podstawą opanowania jest patrzenie się tylko na przedmiot który się obraca razem z Tobą, w tym przypadku model. Nie wolno patrzeć na wirujące otoczenie. W większości zwykłych sytuacji to wystarcza aby nie stracić kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi