CrazyTomas Opublikowano 16 Czerwca Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca Niby czytałem w instrukcjach obsługi, ale wolę się upewnić. Serwo jak w tytule np. Hitec HS 785 HB działa tak, że np podpięte pod kanał SW w Mode 2 drążek na siebie wybiera szoty, drążek do neutrum - dość wybierać. Luzowanie tak samo tylko w drugą stronę. Czy to jest standard, czy co producent to inna filozofia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Market Opublikowano 16 Czerwca Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 5 godzin temu, CrazyTomas napisał: drążek na siebie wybiera szoty, drążek do neutrum - dość wybierać. Luzowanie tak samo tylko w drugą stronę Nie Winda żaglowa działa jak zwykłe serwo: - drążek w neutrum - winda na środku - drążek trochę na siebie - żagle trochę wybrane - drążek max do siebie - żagle max wybrane - drążek max od siebie - żagle max wyluzowane - drążek stoi w jakiejś pozycji - winda też stoi w odpowiadającej pozycji Tak jakbyś miał szot przywiązany do drążka. Różnica jest tylko taka, że zwykłe serwo przy ruchu drążka od bandy do bandy ma kąt obrotu ok. 90 stopni, a winda ma 3 pełne obroty. I podpina się ją pod kanał gazu w nadajniku, żeby żagle stały nieruchomo jak drążek puszczony, a nie żeby wracały do "neutrum". I to jest standardowe zachowanie serwa typu winda. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomas Opublikowano 16 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca No to mnie zmartwiłeś bo akurat w tym miesiącu mija równe 40 lat mojego morskiego żeglowania i mam pewien chytry plan. Jakoś mi nie leży trzymanie szotów w łapie jak na 470. No ale elektronikę w serwie wszak idzie podmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi