zibidic Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Witam! Jakiś czas temu nabyłem od kolegi Sławka Extrę 300s wg. Jego projektu i powoli się za nią zabieram bo się ciepło robi . W sumie odkupiłem prawie gotową, ja tylko jak narazie dorobiłem lotki i przykręciłem silnik. Rozpiętość - 1530, długość - 1330, napęd MDS-78, waga w tej chwili z silnikiem i dwoma serwami około 2,2kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Aż mi się łza zakręciła w oku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 A więc to ta sławna extra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Extra powstała z planów ze strony www.profili2.com .Zmodyfikowałem długość kabiny bo wg.planów była krótka a mnie podobała się dłuższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 13 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Aż mi się łza zakręciła w oku Spoko, spoko będziesz przy oblocie Zastanawiam się nad podwoziem czy przykręcić tak jak na zdjęciu a czy przeciąć i poszeżyć? Kupiłem też troche tkaniny to się wezme za maskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Ja bym przeciął na pół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemis3 Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Czy ja wiem? trudno mi ocenić rozstaw ale wydaje się być ok tak jak jest. Pomogłoby gdybys zrobił zdjęcie jak stoi na tak przyłozonym podwoziu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Zbyszek, kiedy oblot Extry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Zbyszek, kiedy oblot Extry? Może w przyszłym tygodniu jak zrobie maske i skoncze vacum, ale nasjpierw pójdzie mig może koło poniedziałku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Zbyszku ten silnik nie wróży nic dobrego pomysl o wimianie w przyszłosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Zbyszku ten silnik nie wróży nic dobrego pomysl o wimianie w przyszłosci Tak też myśle kolego, ale ten dostałem od znajomego modelarza nówke i nie mam nic podobnego do tego modelu. Będzie kasa to sie pomyśli o jakimś 4-takcie albo benzynce :wink: a na razie do spokojnego polatania musi wystarczyć ten. Mam jeszcze mały problem z tłumikiem bo orginalny nie bardzo będzie wyglądał a myślałem o dorobieniu jakiegoś co by się schował pod maską. EDIT: 29-06: Podwozie już zamocowane, zbiornik i serwo gazu też jak dobrze pójdzie to w niedziele oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 No po trzech latach od momentu kiedy zrobiłem ten model przydało by mu się polatać .Tak tylko zapytam: jaka jest odległość końcówki śmigła od ziemi w poziomym położeniu kadłuba (równolegle do ziemi)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 jaka jest odległość końcówki śmigła od ziemi w poziomym położeniu kadłuba (równolegle do ziemi)? Niecałe 12cm, w trawie będzie mniej ale bynajmniej nie będe śmigłem kosił zielonego :mrgreen: przy okazji udało mi się wieczorkiem zdobyć troche kwasu tak więc koła już zabezpieczone. Jutro lutuje popychacze kierunku i lotek i może się przepali troche silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Trochę dużo te 12 cm, w Katanie 1,4 mam około 4-5cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 A ta odległość to jakaś ważna jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 A ta odległość to jakaś ważna jest? zwłaszcza jeśli jest równa albo mniejsza od zera :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Popychacze do lotek spasowały od Pipera tak więc szybko poszło, przy okazji udało mi się skrócić odległość tłumika od silnika i powinien ładnie się zmieścić pod maską :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemis3 Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Odegłość przodu od ziemi jest ważna, bo chodzi o kąty do startu. model będzie bardzo na plusie i tylne kółko ogonowe przy starcie zawiśnie wysoko w górze. kiepska sprawa bo przy ewentualnej trawie aż prosi się o kapotarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Odegłość przodu od ziemi jest ważna, bo chodzi o kąty do startu. model będzie bardzo na plusie i tylne kółko ogonowe przy starcie zawiśnie wysoko w górze. kiepska sprawa bo przy ewentualnej trawie aż prosi się o kapotarz. Mam mniej naukowe podejście do tego.Po prostu podwozie Zbyszka wydaje mi się olbrzymie w stosunku do reszty, ale nic poza tym.Ja robię tak że mam odległość śmigła od ziemi 4-5cm i kilka stopni w plusie na natarciu.Jakoś mnie nie zawiodło to rozwiązanie do tej pory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kmiloob Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 A mnie bardzo interesuje waga :wink: zibidic chcesz tym modelem latac 3D czy zwykłą akrobacje? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.